CBRE løfter sløret for rekordår i regnskab og transaktionsvolumen for 2017

Bl.a. på grund af 14 handler til mere end en milliard kr. er transaktionsvolumen for 2017 endt i rekordniveau. Disse handler står alene for 35 procent af den samlede volumen, som CBRE opgør til 93 milliarder kr.

– I 2017 har vi stået i den fantastiske situation, at der både har været mange sælgere og købere. Pensionskasserne har været både sælgere og købere, og så har der været en kolossal efterspørgsel fra udenlandske investorer. Alene de svenske investorer udgjorde en fjerdedel af den totale transaktionsvolumen. Det handler om pengerigelighed, og det handler om, at de store institutionelle investorer er villige til at tilpasse deres porteføljer, siger Mikael Glud, direktør i CBRE.

Fjerde kvartal 2017 endte med en transaktionsvolumen på 35 milliarder kr., hvilket er det bedste resultat nogensinde. Resultatet har også sat sine positive aftryk på CBRE’s samlede omsætning. Årsregnskabet er ikke offentliggjort endnu, men Mikael Glud løfter sløret for, at 2017 også har været et rekordår for CBRE.

Mens CBRE med opgørelsen lægger sig tæt op af RED’s opgørelse på 92 millarder kr., er der et stykke op til Nybolig Erhverv, som mener, at der blev solgt for 97,8 milliarder kr.

Prognoserne for 2018 ser ifølge CBRE lovende ud med et fortsat højt aktivitetsniveau, så længe renten er lav. 2017 toppede det hidtidige rekordår 2016, der nåede en transaktionsvolumen på 65 milliarder kr. mod 49 milliarder kr. i 2015.

Læs også: Transaktionsvolumen 2017: Nyboligs opgørelse meget tæt på 100 milliarder kr.

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder