torsdag 28. december 2017 10:00
Lyngby-Taarbæk Kommune sælger 12.000 kvm byggegrund til Hempel
Hempel, der laver maling til industri, containere og marine, køber en grund på 12.000 kvm på Lundtoftegårdsvej over for deres eksisterende domicil. Grunden, som kommunen har udbudt til salg i efteråret 2017, består af to sammenhængene delarealer, der er placeret i Traceet Nord på arealet mellem Lundtoftegårdsvej og Helsingørmotorvejen.
– Jeg er glad for, at Hempel køber grunden, så de kan udvikle deres aktiviteter i kommunen. Samtidig er det også positivt, at virksomhedens projekt har en betydelig mindre bygningsvolumen, end der oprindeligt var mulighed for på arealerne. Det giver muligheder for en bedre harmoni med omgivelserne. Hempel kommer til at øge antallet af vidensarbejdspladser og understøtte vidensbyens målsætninger, hvilket er centralt for den erhvervsudvikling, vi ønsker i kommunen, siger borgmester Sofia Osmani.
Hempel planlægger at anvende de kommende bygninger til et administrations- og forskningscenter indenfor produktions- og miljøteknologi. Det forventes, at der vil blive beskæftiget cirka 200 ansatte, hvoraf en fjerdedel vil være udenlandske forskere. Nærheden til DTU og målsætningerne i vidensbyen er centrale for Hempels kommende planer i Lyngby-Taarbæk.
– Købet af den nye grund i Vidensbyen giver os mulighed for at bygge Hempel Campus. Et element i vores vækststrategi er at fokusere på og investere i innovation, viden, ny teknologi, forskning og samarbejde med førende universiteter og forskere. Som en global virksomhed med en ambitiøs vækststrategi er det vigtigt at sikre langsigtet vækst og udvikling, men også at udvikle fremtidens produkter og services. Med Hempel Campus investerer vi i vores fremtid, siger Henrik Andersen, CEO hos Hempel.
Projektets første fase, som ønskes igangsat så hurtigt som muligt, når lokalplanen er vedtaget, består i opførelse af dels et kontorhus, dels et testcenter på tilsammen knap 11.000 etagemeter i den nordlige del af grunden.
Læs også: 38.000 kvm erhvervsbyggegrunde langs Helsingørmotorvejen ved DTU udbydes