Aarhus Kommune klar til grundsalg for trecifret millionbeløb i Sydhavnskvarteret

Efter mange år med samtaler med borgere og aktører i Sydhavnskvarteret er det lykkedes kommunen at udarbejde en udviklingsplan for området, hvor der skal udvikles op mod 120.000 kvm erhverv.

Essentielt for den nye plan er, at de penge, som kommunen har brugt på at købe grundene tilbage fra den gamle industri, og investeringer i byggemodning, infrastruktur, finansieringsomkostninger og andre udgifter, der er relevante for realisering af den strategiske plan, skal tilbage i kommunekassen gennem salg af grunde.

Her er tale om et trecifret millionbeløb, som kommunen ikke vil komme nærmere ind på. Det er et krav fra politisk side, at det ikke må koste at udvikle området. Men det skulle heller ikke være et problem, mener Michael Tolstrup, der er projektleder i Aarhus Kommune.

– Vi er jo altid konjunkturfølsomme, men der er meget stor interesse for at etablere sig i det område, siger han.

Omdannelsen af området nord for Jægergårdsgade er allerede påbegyndt med nedrivning og det første grundsalg er sket. Det er Danske Bank, der er i gang med at opføre sit jyske hovedkvarter ganske tæt på banegården.

Omdannelsen af området syd for Jægergårdsgade har et længere tidsmæssigt sigte. Dels vil det af miljømæssige hensyn være vanskeligt at omdanne området, så længe slagteriet er i drift – muligvis frem til 2024, dels er området et
på mange måder velfungerende og levende miljø præget af bevaringsværdige bygninger og miljøer, som ifølge kommunen lægger op til en gradvis og nænsom omdannelse.

SIDSTE CHANCE: Torsdag den 7. december holder Estate Media Erhvervs- og boligmarkedet i Aarhus. Hør blandt andet rådmand Kristian Würtz, Bente Lykke-Sørensen og Erik Andresen fortælle om de seneste udviklinger i markedet og udbuddet af nye investeringsområder.

Læs også: Aarhus Byråd vedtager ny plan for brokvarter ved Søren Frichs Vej

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder