Medindehaver Nybolig Erhverv Horsens, Per Ahlgreen (tv), og adm. direktør for Nopa Nordic, Henrik Karup Jørgensen (th)

Horsens får ny bydel til 2 milliarder kr. efter salg af 77.000 kvm byggeretter

Et nyt bydelsbyggeri med boliger, erhverv og detailhandel på Nordhavnen i Horsens kan nu begynde efter Nybolig Erhverv Horsens’ salg af Nopa-bygningerne til OMJ Ejendomme.

– Vi havde ikke travlt med at sælge ejendommen. Vi kunne have solgt ejendommen hurtigt, men vi var ikke interesserede i et hurtigt salg. Vi ville også have indflydelse på, hvad der skulle være på grunden. Derfor valgte vi Per Ahlgreen fra Nybolig Erhverv Horsens, der havde det mest visionære oplæg for ejendommen. Et oplæg, som ikke kun indebar at sælge grunden, men også formidlede de muligheder, der lå i lokalplanen for opførelse af boliger og en helt ny bydel i Horsens, siger Nopa-direktør Henrik Karup Jørgensen.

Per Ahlgren vurderer, at projektet har en samlet værdi af cirka 2 milliarder kr.

(Foto: RUM Arkitekter)

– Jeg havde mit første møde med Henrik Karup Jørgensen i februar 2013. Den 28. oktober 2014 underskrev OMJ Ejendomme en købsaftale med en option for godkendelse af rammelokalplanerne for udviklingen af Nordhavnen. Tre år senere er rammelokalplanerne nu endelige på plads, og spadestikket til første etape af byggeriet i Nordhavnen er nu taget, siger Per Ahlgreen.

Lokalplanen for Nopa-grunden giver mulighed for at bygge 77.000 kvm boliger, erhverv og detailhandel, hvor der i først omgang bliver bygget 157 lejligheder og en Meny dagligvareforretning. Derefter er planen, at der skal bygges 90 kanalhuse ud til en nybygget kanal samt to bygninger med samlet 100 boliger.

Til slut, hvilket ikke er projekteret endnu, skal der dannes en halvø, hvor der kommer til at stå fire til fem bygninger.

Cowi er rådgivende ingeniører og Rum Arkitekter har tegnet projektet.

Læs også: Kuben Management udvikler 29.000 kvm blandede almene og private boliger i Horsens

Læs også: PFA bygger seniorfællesskab i Horsens i samarbejde med Realdania

 

OMJ – Tårntoft og Mortensen totalent – COWI Rådgivende ingeniører.

 

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder