Ugen i ejendom: Bech-Bruun tilbage på banen

Advokater er essentielle for de allerfleste ejendomsaktører, når det gælder både transaktioner, udlejninger og entreprise. Blandt Danmarks største advokatfirmaer er Bech-Bruun og derfor var det ventet med spænding, hvem der ville tage ledelsen i Bech-Bruuns ejendomsafdeling efter den sagnomspundne, magtfulde Torben Schøn med adskillige optagelser på Legal 500 og Chambers besluttede, at hans private ejendomsinvesteringer var nødt til at få den plads, de krævede. Men netop det, at advokaterne er så vigtig en del gør nok også, at mange kender dem og derfor blev ugens mest læste nyhed den om, at Steen Puch Holm-Larsen bliver ny leder af ejendomsafdelingen hos Bech-Bruun.

Læs mere her Bech-Bruun har fundet afløseren for Torben Schøn

Læs også Rådgivere ser helt forskelligt på personlige ejendomskøb

Der er hård kamp om transaktionsklienterne på toppen blandt Danmarks største ejendomsadvokater som blandt andet tæller selskaber som Plesner, Kromann Reumert, Gorrissen Federspiel, Lundgrens, Accura og altså Bech-Bruun. Og her har Torben Schøn været stærkt synlig, så det bliver spændende at se, hvordan Steen Puch Holm-Larsen nu fylder den rolle ud og hvordan positionerne på de internationale hitlister, som mange internationale klienter tillægger stor betydning, bliver fremadrettet. Steen Puch Holm-Larsen har god erfaring at trække på fra flere advokatfirmaer og har arbejdet internationalt før.

LÆS OGSÅ Steen Puch Holm-Larsen går tilbage til Bech-Bruun

LÆS OGSÅ Rønne & Lundgreen styrket med nye partnere

Relativt upåagtet udenfor Aarhus grænser har Brabrand Boligforening i Gellerup lige udenfor Ringvejen vest for Aarhus centrum iværksat en fantastisk spændende udvikling af bydelen. Der bliver gået til fadet med nedrivning af adskillige blokke og opførelse af fælleshuse og institutioner, der tilfører bydelen et helt nyt niveau. Samtidig har Aarhus kommune heller ikke lagt fingre imellem, men har (tvangs)-flyttet 1.000 medarbejdere fra Teknisk Forvaltning ud midt i bydelen i et nyt domicil.

Læs Reitan trækker sig fra 60.000 kvm. – Enggaard tager over

Det som for uindviede kunne lyde som en umulig opgave nemlig at sælge de nærtliggende arealer til privat udvikling af boliger og erhverv har vist sig med lidt udfordringer at være en opgave, der var lige til at gå til. Silkeborg-selskabet Svanen Gruppen, der efter nogle år i krisens kølvand, er tilbage på banen og aalborgensiske A. Enggaard, der virkelig er ekspansiv har nu rettighederne til at udvikle de sidste grunde langs Ringvejen.

Lige nu bliver der udviklet flere steder i de store byer, men når vi tillader os at kalde det fantastisk spændende, så er det fordi Brabrand-modellen er et af de mest gennemgribende greb, der er taget i et alment boligområde med kolossale sociale problemer, og lykkes modellen – hvad vi først ved om 5-10 år-, har vi i Danmark bevist, at vi kan løse noget, som er en udfordring i stort set alle vestlige lande. Voila – en ny eksportvidensvare kan potentielt være på trapperne.

Skotske Standard Life er efterhånden en kendt spiller i det københavnske marked. Via de mangeårige lokale dealmakere Jesper Damborg og Claus Klosterman, pt i regi af selskabet Capital Investment, købte de endnu en ejendom denne uge. Standard Lifes mere end 4,5 millioner globale kunder ejer altså nu en pæn bid af København “op og ned ad Strøget” i både København og Aarhus.

Læs også Standard Life køber strøgejendom

Det blev også ugen, hvor der kom grønt lys for, at et af de helt store udviklingsprojekter i hvert fald kan komme lidt videre, Postterminalen på Kalvebod Brygge. Men home safe er projektet endnu ikke, så der er en stor og spændende udviklingsmulighed og hvor mange, hvor høje og hvordan der kommer højhuse er endnu ikke helt afgjort, selvom et smalt flertal i borgerrepræsentationen nu har sagt ok for den indledende godkendelse.

Der er et generationsskifte i gang i arkitektbranchen. I denne uge kunne Juul Frost, der ellers primært har været frontet af ægteparret Helle Juul og Flemming Frost, melde ud, at der er 5 nye partnere i spil. Og de er ikke de eneste.

Den danske arkitektbranche har langt hen ad vejen været præget af generationen efter Arne Jakobsen, udklækket fra akademiet i start80erne og fulde af 70er generationens gå-på-mod og tro på livet i kølvandet på de første blomsterbørn. De har ikke nødvendigvis været drevet af drømmen om at skabe store firmaer, men mere om at sætte deres – smukke – aftryk på den danske bygningsarv. Heldigvis. For de fleste af de små nye firmaer fra dengang har i dag vokset sig store og udgør blomsten af den danske arkitektbranche. MEN det betyder også, at de stiftende partnere er ved at nå en alder, hvor du d nu har brug for at holde stafetten højt med nye – og yngre – partnere. Derfor er strømmen om meddelelser om nye partnere og associerede partnere i en række af landets store arkitektfirmaer forholdsvis lind. Velkommen til alle de nye, som kommer til at præge vores byggerier i mange år fremover.

Læs om 5 nye partnere hos Juul Frost her

Ja, og så er det jo rart at se, at der begynder at strømme nyheder fra Odense også i en lind strøm. Markedet har godt nok stået stille længe, men det er kun godt for det danske ejendomsmarked, at vi har flere spændende byer at byde på med hver sit præg. Det ser ud til, at Odense for alvor cementerer sig som Danmarks droneby!

Læs mere Syddansk universitet køber ejendom til droneforskning

Læs mere Spillemyndigheden flytter ind i ejendom i Odense

Læs mere Historisk ejendom skifter hænder

Og så er det næste uge, vi ses på Expo Real? Nå ikke? Nej – sandsynligheden er ikke stor, for traditionelt er Expo Real slet ikke det trækplaster som Mipim er for den danske ejendomsbranche. Der er i snit cirka 100 danskere på Expo Real. Men messen er et spændende og meget seriøst mødested for store dele af den europæiske ejendomsbranche. Estate Media er til gengæld traditionen tro med i næste uge i München og i den næste udgave af Estate Magasin får du en række af de vigtigste konklusioner fra den europæiske ejendomsbranche netop nu.

Læs mere Københavns kommune inviterer til morgenmad på Expo Real 

Rigtig god weekend!

Ugen i Ejendom er et nyt tiltag fra Estate Media og er en kommentar skrevet af chefredaktør Kamilla Sevel, Estate Media. Kommentaren udgives hver weekend og opsummerer udvalgte begivenheder i ugen, der gik.

Læs seneste Ugen i ejendom her – Travlt med transaktioner Ugen i Ejendom uge 38

 




Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder