A. Enggaard vil bygge 60.000 kvm. her ved Ringvejen i Aarhus.

Reitan trækker sig fra 60.000 kvm. milliardbyggeri – Enggaard tager over

 

Entreprenørfirmaet og ejendomsudvikleren A. Enggaard investerer nu massivt i Gellerup og har købt en næsten 60.000 kvadratmeter stor byggegrund, hvor der skal bygges boliger, butikker, kontorbygninger og restauranter. Sælger er Brabrand Boligforening, og grunden ligger ud til Ringvejen i Aarhus i forlængelse af den belastede bydel Gellerup, der er under omdannelse. Området kaldes ”Ringvejskilen Nord”.

-Grunden er på cirka 60.000 kvm., og målet er at bygge 60.000 kvm. Udover boliger og erhvervsbyggeri har vi planer om at bygge et hotel. Vi vil gerne skabe et område med et internationalt præg, hvor mange virksomheder, der opererer internationalt, vælger at holde til, siger afdelingschef for A. Enggaard i Aarhus, Peter Thorsgaard.

Den nye lokalplan for grunden forventes vedtaget om halvandet år, og derefter vil byggeriet, der kommer til at foregå i etaper, begynde. Omkring 12.000 af de 60.000 kvm. bliver boligbyggeri.

Ifølge Peter Thorsgaard er et kvalificeret bud, at der samlet set vil blive investeret omkring 1,5 milliarder kr. i udvikling af byggegrunden. A. Enggaard kommer til at udføre flere af byggerierne med medinvestorer, som skal findes løbende.

-Vi har købt grunden, fordi den har en fantastisk beliggenhed tæt på både centrum af Aarhus, motorvejen og den kommende letbane. Derudover tror vi meget på udviklingen af Gellerup/Toveshøj og Helhedsplanen for bydelen, siger Peter Thorsgaard.

Der foreligger en partnerskabsaftale med henblik på at etablere lære- og praktikpladser samt beskæftigelsesforløb for blandt andet lokal arbejdskraft. Familievirksomheden A. Enggaard er i forvejen ved at udvikle Ceres Byen i Aarhus, hvor der blandt andet bygges 1.100 boliger, kontorbygninger samt butikker. Sidste år blev virksomheden færdig med at bygge VIA’s nye campus på 42.500 kvm. i Ceres Byen.

-Aarhus er inde i en fantastisk positiv udvikling, og der er stor efterspørgsel på boliger. Efterspørgslen på erhvervslejemål er også stigende, og det understøtter vores tro på, at Aarhus og dermed også Gellerup er et rigtig godt sted at investere, siger Peter Thorsgaard.

Brabrand Boligforenings administrerende direktør Keld Laursen nikker genkendende til den positive udvikling:

-En byggegrund syd for Enggaards areal er allerede solgt til ejendomsselskabet Svanen og under lokalplanlægning. Aarhus Kommune er i gang med byggeriet af et stort kontorhus med 1.000 arbejdspladser. Næste år er der byggestart på 400 ungdomsboliger og et nyt administrationshus til boligforeningen. Et nyt vejnet er stort set færdigt, og næste år anlægger vi en helt ny bypark. Læg dertil planerne om en gennemgribende renovering af alle eksisterende blokke startende med tre pilotprojekter. Forandringerne i Gellerup og Toveshøj er allerede massive og uafvendelige.

Læs også Reitan klar med 3-cifret millionbeløb til Aarhus-bydel

Aftalen med Reitan Ejendomsudvikling er blevet annulleret, fordi det viste sig for vanskeligt at forene køberens ønsker til anvendelsen af arealet med den eksisterende kommuneplan.

-Jeg vil gerne rose Reitan Ejendomsudviklings danske partnere for deres fremsynethed. Det har været medvirkende til at positionere vores ledige arealer som en god investering, og vi vil til hver en tid hilse det velkomment, hvis Reitan Ejendomsudvikling skulle være interesseret i at være aktør i området igen, fastslår Keld Laursen.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder