Thorkild Kristensen er død

En af den danske ejendomsbranches helt store developere, nordjyden Thorkild Kristensen, er død efter flere års kamp mod sygdommen Parkinson.

Thorkild Kristensen kom fra beskedne kår i Aalborg, men arbejdede sig op til at blive en af landets rigeste ejendomshandlere. Thorkild Kristensens ejendomsaktiviteter startede i 1960erne med udstykning af tusindvis af sommerhusgrunde.

Selve navnet Thorkild Kristensen blev med tiden så stærkt et brand, at adskillige firmaer i dag bærer det som en form for kvalitetsstempel.

Ejendomsudviklingsselskabet TK Development er et af dem. Også Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen, som fortsat er Aalborgs største ejendomsmæglerforretning, fører navnet videre og kunne i maj i år fejre 30 års jubilæum.

Men det var ikke kun ejendomsbranchen, der interesserede Thorkild Kristensen. I en  årrække investerede han også i restauranter og diskoteker, blandt andet den navnkundige Tordenskjold-kæde.

Alt var dog ikke kun succes for Thorkild Kristensen, blandt andet gik et projekt i Marbella ikke efter planen og et anpartsselskab, der ikke levede op til forventningerne, gav ham også nogle ridseri lakken.

Finanskrisen blev også dyr for Thorkild Kristensen. I 2010 blev selskaberne, Thorkild Kristensen Group, Thorkild Kristensens Ferieboliger og Thorkild Kristensen International, hvor blandt andet sønnen Lau Kristensen var storaktionær, erklæret konkurs.

Med Thorkild Kristensens bortgang, er det den anden af de store personligheder fra 80´er-æraen i bygge- og ejendomsbranchen, der går bort, inden for kort tid. I juni døde entreprenør Kay Wilhelmsen også efter længere tids sygdom.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder