(Foto: Laban Arkitekter)

Innovater-ledelse vil omdanne tidligere rådhus i Skanderborg til boliger

Det tidligere rådhus på Adelgade 44-46 og Adelgade 36 spiller en vigtig rolle for byfornyelsen i Skanderborg, og der er blevet arbejdet intenst med salget og med at lave gode rammer for grundene. I sidste uge blev der sat et punktum, da byrådet besluttede at sælge de to ejendomme.

Adelgade 36 blev solgt til I/S Østervangsvej v/ René Holst og Morten Lykke, der udgør ledelsen i udviklingsselskabet Innovator, for 8.650.153 kr. Skanderborg Kommune modtog fire bud på ejendommen.

Ejendommen forventes at blive ombygget til boliger inden for rammerne af en lokalplan for Skanderborg Byskole, som Byrådet allerede har vedtaget.

– Som bosiddende i Østjylland og som brugere af Skanderborg både kulturelt og til indkøb er vi meget begejstrede for den udvikling, byen har gennemgået. Vi ser store vækstmuligheder også for Skanderborg fremover, og vi håber, at vi – gennem den nænsomme og smukke renovering af den gamle rådhusbygning til attraktive boliger – kan være med til at styrke den vækst og det potentiale, Skanderborg har, siger René Holst, direktør for I/S Østervangsvej.

Den nordlige del af det gamle rådhus, der kaldes Adelgade 44-46, har været udbudt som projektejendom. Skanderborg Kommune har fået fire bud, og byrådet pegede på et fælles forslag fra Bach Invest ApS og Laban Arkitekter.

Projektet indebærer, at de eksisterende bygninger vil blive nedrevet, for at give plads til nye bygninger og en torvedannelse omkring den gamle politistation. Det skal være med til at gøre denne del af midtbyen levende.

– Jeg er utrolig stolt over, at vi har vundet konkurrencen omkring det gamle rådhus i Skanderborg og ser det som et kæmpe privilegium at få lov til at udvikle en så central del af Skanderborgs by og historie. Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Skanderborg kommune og til at skabe en bygning og et område, som bidrager til en bedre hverdag for Skanderborgs borgere, siger Jesper Bach fra Bach Invest.

Adelgade 44-46 blev solgt for 15 mio. kr. Der bliver nu sat gang i arbejdet med at lave en såkaldt projektlokalplan for området. Udgangspunktet for denne lokalplan bliver projektet fra Bach Invest ApS.

– Vi er glade for, at salget af rådhusgrunden nu er faldet på plads. Det er to spændende projekter, som giver et løft til Skanderborg, siger borgmester Jørgen Gaarde.

Læs også: Kendt investorprofil bliver partner i Innovater

Læs også: SEB transformerer tidligere rådhus i Farum til sundhedshus og melder nu næsten alt udlejet





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder