Kendt investorprofil bliver partner i Innovater

Den erfarne ejendomsinvestor Finn Birkjær Nielsen går nu i endnu højere grad ind i udviklingsbranchen igen som direktør med ansvar for økonomi og jura i udviklingsvirksomheden Innovater. Samtidig bliver han medejer af Innovater. Finn Birkjær Nielsen er især kendt for sin ledelse af udviklingsvirksomheden IBI, som han drev succesfuldt frem til 2006, hvor selskabet blev overtaget af det daværende Sjælsø Gruppen.

I løbet af fem år har Innovater skabt sig et solidt fundament på udvikling af ejendomsprojekter til den danske dagligvarebranche, og i dag har virksomheden 19 medarbejdere og kontorer i Aarhus og København.

– Som virksomhed har vi opnået en volumen, der giver os mulighed for at påtage os større og mere komplekse opgaver. De seneste år har vi udviklet flere projekter, hvor dagligvarebutikkerne er kombineret med boliger, siger adm. direktør og hovedaktionær Morten Lykke, som har været med i Innovater siden starten.

Han fortsætter:

– Jeg glæder mig utrolig meget til at få Finn Birkjær ind i ledelsen af Innovater, hvor hans erfaringer og kompetencer vil være værdifulde og bidragsgivende i forbindelse med vores vækst, lyder det fra Morten Lykke, der også har udviklingsdirektør René Holst med i ledelsesteamet.

Morten Lykke og Finn Birkjær Nielsen kørte også ledelsesmæssigt parløb, da de udgjorde halvdelen af ledelsen i Ikast Byggeindustri A/S (IBI), inden salget til Sjælsø Gruppen. Her var Finn Birkjær adm. direktør, mens Morten Lykke var direktør for udvikling.

– Jeg har haft lyst til at arbejde i en organisation med alle kompetencer tilgængelige blandt kolleger og til at være en del af sådan et fællesskab. Det fællesskab var meget stærkt i det gamle IBI, og jeg genkender Mortens evne til at skabe det, også her i Innovater, siger Finn Birkjær.

Siden tiden i IBI har Finn Birkjær Nielsen fokuseret på byggeri af boliger i forskellige regi. I Skanderborg er han hovedaktionær i Søbyen, der udvikler, bygger og sælger boliger midt i byen. Desuden har han i samarbejde med Bent Friis Pedersen skabt det nye IBI Group, som blandt andet har udviklet og bygget mindre boliger og ungdomsboliger i Odense og København.

– Innovater har nogle spændende projekter, og jeg glæder mig til at bruge nogle af de erfaringer, jeg har fået de sidste år som udvikler af boliger. Behovet for nye boliger er stort især i de større universitetsbyer, og Innovaters evne til at finde nye projektmuligheder er imponerende. Samtidig er der et stærkt netværk omkring virksomheden, som jeg glæder mig til at blive en del af, siger Finn Birkjær.

Sideløbende med sin nye rolle i Innovater fortsætter han partnerskabet med Bent Friis Pedersen om IBI Group.

Billede: Finn Birkjær.

Af sevel@estatemedia.dk

Hør mere om projektudvikling og samarbejde i bygge- og ejendomsbranchen på konferencen Samarbejde og innovation den 17. november. Se hvem der har en mening om det på konferencen her 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder