(Foto: By & Havn)

Ny netværksorganisation skal tiltrække virksomheder til Ørestad

Netværksorganisationen Ørestad Innovation City Copenhagen ønsker at medvirke til at tiltrække og stimulere erhvervs- og vidensudviklingen i regionens største, hurtigst voksende og mest kraftfulde erhvervsområde, Ørestad.

Så kort lyder tanken bag den nystiftede forening, der har fået aktører fra bydelen til at slutte sig sammen i et formaliseret samarbejde på tværs af brancher.

– Over hele verden er der fokus på ’innovationsdistrikters’ effekt for virksomheder og organisationer. Der er et fantastisk momentum i Ørestad, og det vil vi gerne udnytte til at tiltrække endnu flere små, mellemstore og store virksomheder. Derfor har vi taget initiativ til netværksorganisationen Ørestad Innovation City Copenhagen, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn, der i dag blev valgt som organisationens første bestyrelsesformand.

Der er mange eksempler både internationalt og nationalt på lignende succesfulde netværksorganisationer. I Lyngby-Taarbæk har foreningen Vidensbyen i løbet af fem år udviklet sig til et kraftfuldt netværk, hvor medlemsvirksomhederne udnytter hinandens kompetencer og ideer på tværs.

– I Microsoft meldte vi os ind i Vidensbyen allerede halvandet år før vi flyttede til Lyngby. For os var det et naturligt skridt at engagere medarbejderne og virksomheden i lokalområdet. En stærk Vidensby er også en styrke for Microsoft. Jeg er overbevist om, at også erhvervslivet i Ørestad vil have stor glæde af den nye netværksorganisation, siger Charlotte Mark, der er en af drivkræfterne i Vidensbyen i Lyngby.

Skal øge interessen
ØICC skal bidrage til at øge værdien af Ørestad som lokation for virksomheder og medarbejdere. Der skal etableres en platform for netværksaktiviteter med højt fagligt indhold. Det kunne være workshops og events med oplæg om ny forskning, fælles adgang til analyser, samarbejder på tværs af faglige grænser – f.eks. mellem virksomhederne og Ørestads uddannelsesinstitutioner og meget mere.

Det kan blandt andet styrke virksomhedernes talentindsats og hjælpe dem til at tiltrække de bedste danske og udenlandske hoveder. Samtidig styrkes uddannelsesinstitutionerne relation til erhvervslivet, der fungerer som aftager for de færdiguddannede kandidater.

Siden 2010 har ingeniørvirksomheden Rambøll haft domicil i Ørestad.

– Nye måder at arbejde og samarbejde på bliver afgørende for enhver vidensvirksomhed i fremtiden. Samtidig har vi brug for at kunne tiltrække de bedste hoveder fra begge sider af sundet. Og med mindre end fem minutter til lufthavnen, broforbindelse til Sverige og Metro og regionaltog lige uden for døren kan vi næsten ikke tænke os en bedre placering end Ørestad, siger Søren Brøndum, executive director, Rambøll DK.

Solstra Capital Partners er hovedaktionær i Bella Center og står bag Copenhagen Towers og Crowne Plaza hotel. Managing partner Oscar Crohn fra Solstra Capital Partners ser klare konkurrencefordele i netværket.

– Solstra har et stort engagement i Ørestad, hvor selskabet både driver hotel, ejer et stort erhvervsdomicil, Bella Center samt udvikler bydelen omkring Centret. Selvom vi i Ørestad konkurrerer internt om virksomheders og potentielle beboeres gunst, så står vi stærkere sammen end hver for sig – særligt internationalt. Med Ørestads placering ønsker vi at overbevise internationale virksomheder om, at de skal vælge København frem for fx Stockholm eller Helsinki som deres hub til det skandinaviske og baltiske marked. I den konkurrence står vi stærkere i kraft af det kommende netværk, siger Oscar Crohn, Solstra Capital Partners.

Samarbejde med uddannelsesinstitutioner
Også Ørestads store uddannelsesinstitutioner er på forhånd positive over for den nye netværksorganisation. I Ørestad Nord ligger både Københavns Universitet Søndre Campus og IT-Universitetet, ligesom AAU ligger blot et stenkast væk. Sammenlagt er der godt 20.000 studerende på universitetsniveau i Ørestad.

– Vi er i konstant dialog med potentielle samarbejdspartnere om både forskning og uddannelse. I Ørestad er der en bred vifte af tunge vidensvirksomheder. Et initiativ som ØICC giver os en ny indgang til at skabe relationer til virksomhederne – og dermed også lette erhvervslivets rekruttering – til glæde for alle parter, siger Julie Sommerlund, Prodekan på Københavns Universitet og hans kollega, Søren Damgaard, der er innovationsdirektør på AAU, er enig:

– Aalborg Universitet har mange års erfaring med at indgå i innovative samarbejder med virksomheder, og vi glæder os til at samarbejde omkring de nye initiativer, der udspringer af Ørestad Innovation City Copenhagen, siger Søren Damgaard.

 

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder