Estate Media –

Nyheder – Danmark

Novozymes køber grund i Lyngby til 30.000 kvm. byggeri

Estate Media

Ikke kategoriseret

fredag 5. juni 2015 0:00

Novozymes bliver første investor i Lyngbys nye udviklingsområde på Dyrehavegårds Jorder. Området har været i udbud med budfrist midt i maj, og Novozymes har altså budt ind og nu indgået aftale. 

Novozymes nye innovations-campus er tegnet, så det respekterer området. Der vil blive tale om et tæt og lavt byggeri, som passer ind i det grønne område. Det nye campus vil blive åbent for offentligheden, hvor bl.a. en eksisterende skov gøres til en del af en park med naturstier.

– Novozymes´ projekt er ambitiøst og passer perfekt ind i vores udvikling som videns- og universitetsby. Det nye innovations-campus vil styrke både uddannelse, forskning og erhvervsliv i kommunen, ligesom der vil blive skabt op til 2000 nye arbejdspladser. Og så deler Novozymes også vores ambition om at bevare og udvikle området som en grøn rekreativ oase, siger borgmester Sofia Osmani. 

Novozymes innovation campus vil indeholde et biologisk læringscenter, hvor studerende, besøgende, børn og øvrige beboere inviteres til at opdage naturen, undervisningslaboratorier, et teater med cafe og grønne arealer.

– Novozymes´ projekt er i verdensklasse og sætter for alvor fart på Lyngbys fremtid som en stærk by og global magnet for internationale vidensvirksomheder. Nærheden til DTU og byens forskningsmiljøer kommer til at skabe værdi og nye muligheder både for Novozymes og erhvervslivet i Lyngby. Og så får byen også et projekt, som er enestående i forhold til området og borgerne, siger formand for byplanudvalget Simon Pihl Sørensen.

Byggeriet har i første fase en planlagt størrelse på 30.000 kvm. med plads til 800 medarbejdere inden for forskning og udvikling samt andre forretningsområder. Første fase forventes at dække Novozymes´ behov for plads frem til cirka 2023.

Grundens størrelse er på 140.000 kvm., og grunden giver mulighed for senere at udvide, så der i en mulig senere fase vil være plads til yderligere 2000 – 2.500 medarbejdere inden for forskning og andre forretningsområder.

Vidensbyens direktør Caroline Arends er naturligt nok begejstret.

– Vidensby-strategien holder. Det er netop samspillet mellem virksomheder, uddannelses- og forskningsinstitutioner og byen, der skaber den dynamik, som både eksisterende og nye virksomheder profiterer af.” siger Caroline Arends og fortsætter. ”Det, der sker, er ikke kun godt for Lyngby. Det er godt for hele Øresundsregionen og potentialet er enormt. Vi er kun lige begyndt.”

Med Novozymes beslutning om at placere sit udviklingscenter ved DTU bliver samarbejdet omkring Lyngby, Vidensbyen, styrket yderligere i sin position som en global magnet for internationale vidensvirksomheder.

– Lyngby er det mest attraktive udviklingsområde i hovedstadsregionen, og der findes ikke erhvervsområder med bedre beliggenhed tæt på København, motorvej, kollektiv trafik, lufthavn – og et internationalt teknisk eliteuniversitet. Udviklingsarealerne omkring DTU rummer mulighed for nybyggeri i en størrelsesorden af 600.000 kvm. og med Vidensbyens fælles målsætninger for udvikling, er det svært attraktivt for vidensvirksomheder, der ønsker at ligge universitetsnært. Det findes ikke bedre i Europa, siger Claus Nielsen, Vidensbyens bestyrelsesformand og universitetsdirektør på DTU. 

Læs mere på www.vidensby.dk

Af sevel@estatemedia.dk Foto: Lyngby-Taarbæk kommune.

Kommentarer

Seneste nyt

Dansk arkitekt hitter med stribe af højhuse på Cypern

Byggeri, Internationalt / torsdag 20. juli 2017

Ny udvidelse i Københavns Lufthavn sender passagerer direkte fra metro til security

Renovering, København / torsdag 20. juli 2017

Ejendomsforeningen Danmark: Fjern boligregulering nu

Analyse, Udlejning / torsdag 20. juli 2017

Londons højest beliggende lejligheder stadig ikke solgt efter fem år

Internationalt, Udlejning / onsdag 19. juli 2017

Udenlandsk investor shopper fire ejendomme på Strøget

Butik, København / tirsdag 18. juli 2017

Bygningsstyrelsens performancetest bliver ny regel i bygningsreglementet

Byggeri, Bæredygtighed / tirsdag 18. juli 2017

Kommende konferencer

Torsdag den 24. august kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks 3. største by

Torsdag den 31. august kl. 11:30

Ejendomsdagene 2017

- kan festen fortsætte?

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland