Magthaverne 2023
Magthaverne er en liste med de 50 mest indflydelsesrige i den danske ejendomsbranche.
Årets liste er sammensat af en jury, der uafhængigt af hinanden har udvalgt hver 20 nøglepersoner og derefter givet dem point. Nu ligger de 50 profiler på listen klar, og det er op til læserne, hvem der er den mest magtfulde blandt de 50.
Tidligere har Frank Jensen, Claus Mathisen og Bjarne Jørgensen ligget i toppen.
Her er rangordenen for 2023, hvor et rekordstort antal læsere har stemt på, hvem der skulle ligge helt i toppen.
Læs tidligere artikler om Magthaverne
2023 | Se listen for 2022 her |
-
1 Anne Skovbro
By & Havn, adm. direktørPosition:
Anne Skovbro (f. 1969) har været adm. direktør i By & Havn siden august 2018. Hun har gedigen planlægningserfaring fra blandt andet en position som direktør i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune og har dyb indsigt i byudviklingsprojekter ligesom hun har været filantropidirektør i Realdania.
Anne Skovbro er uddannet civilingeniør i planlægning og har en ph.d. fra Institut for Arkitektur og Design på Aalborg Universitet.
Aktuelt:
By & Havn ejes 95 procent af Københavns Kommune og 5 procent af staten. By & Havn har som byudviklingsselskab, grundejer og havnemyndighed en særlig position og et særligt ansvar i København. By & Havn står blandt andet i spidsen for Københavns nye bydele som Nordhavn, Ørestad, Sydhavn og Lynetteholm.
Placering 2022: 6 -
2 Bjarne Jørgensen
Realkredit Danmark, Head of Large Real EstatePosition:
Bjarne Jørgensen har ansvar for finansiering af store ejendomsprojekter i Realkredit Danmark/Danske Bank og udlån til de store erhvervskunder. Han har mere end 40 års erfaring i finansieringsverdenen.
Bjarne Jørgensen er desuden formand for Byggesocietetets Københavnsudvalg og en aktiv stemme i forhold til branchens udvikling.
Placering 2022: 1 -
3 Michael Bruhn
PFA Ejendomme, adm. direktørPosition:
Som direktør for Danmarks en af Danmarks største institutionelle ejendomsinvestorer bemærker mange helt naturligt, hvordan PFA agerer i markedet. Michael Bruhn har stået i spidsen for PFAs ejendomsinvesteringer siden 2013, hvor han kom til fra Valad Property Group.
Han har tidligere været erhvervsmægler i DTZ og selvstændig mægler i eget selskab.
Aktuelt:
PFA er involveret i en række store byudviklingsprojekter og har også konceptbyggerier som for eksempel Plushusene på vej over hele landet.
Placering 2022: 3 -
4 Torben Möger Pedersen
Pensiondanmark, adm. direktørPosition:
Torben Möger Pedersen er adm. direktør i Pensiondanmark og dermed øverste ansvarlige for pensionskassens investeringsstrategi. Han har været en del af Pensiondanmark siden 1992, men har meddelt, at han trækker sig i efteråret 2023.
Torben Möger Pedersen besidder en lang række bestyrelsesposter herunder som formand for klimapartnerskabet, formand for CBS, medlem af blandt andet Arbejdernes Landsbank samt Forsikring og Pension, det udenrigspolitiske selskab og investeringskommitteen i Copenhagen Infrastructure Partners, IFU og Symbion.
Aktuelt:
Sidder i bestyrelser for hovedparten af selskabets ejendomsselskaber, der i det daglige ledes af direktør for ejendomme, Marius Møller.
Placering 2022: 20 -
5 Marius Møller
Pensiondanmark, direktør for ejendommePosition:
Marius Møller er ansvarlig for PensionDanmarks investeringer i ejendomme. Marius Møller er uddannet bygningsingeniør fra DTU og har en HD i organisation fra CBS.
Han kom til PensionDanmark i 2016 fra en position som adm. direktør i NCC Property Development og har stået i spidsen for udvikling af større byområder gennem tiden som blandt andet Havnestaden, Islands Brygge Syd og Teglholmen samt byggeprojekter i blandt andet Gladsaxe, Hillerød, Lyngby, Vallensbæk, Valby og Aarhus.
Aktuelt:
Skal i gang med store projekter som Trælasten i Aarhus og Fælledby i Ørestad.
Placering 2022: 15 -
6 Rikke Lykke
Deas, CEOPosition:
Rikke Lykke er adm. direktør i Deas, som hun kom til i 2021. Hun kom fra en position som European Head of Asset Management i det internationale investerings- og asset managementselskab Patrizia, hvor hun havde opbygget en betydelig portefølje i de nordiske lande.
Hun har tidligere været Managing Partner i Atlas Management, hvor hun kom til fra det daværende Landic Property. Hun har også erfaring som Director i Proark og fund manager i Ejendomsinvest. Rikke Lykke har en kandidat i HR fra CBS og har videreuddannet sig på Insead.
Hun sidder i bestyrelsen for DI Ejendom, Ikano Bostad, Proptech Denmark og Real Care.
Aktuelt:
Rikke Lykke har oplyst, at Deas skal gennemgå en forandring, hvor kunderne kommer i centrum og selskabet skal "forbedre måden vi lever på". Hun har allerede gennemført en række ændringer i ledelsen med det for øje.
Placering 2022: 18 -
7 Anders Holck Povlsen
Heartland, EjerNYPosition:
Anders Holch Povlsen kan bedst lide at gå under radaren, men især hans stærke engagement i investeringer på Aarhus Havn har ikke kunnet undgå offentlighedens søgelys i de senere år.
Formuen er skabt via ejerskabet af tøjfirmaet Bestseller, som blev grundlagt i 1975 af Anders Holch Poulsens forældre. Han har flere gange været på listen over de mest velhavende personer i verden.
Har blandt andet meget store jordbesiddelser i Skotland og har også købt historiske ejendomme op i det indre Aarhus. I august 2022 købte han endvidere 40.000 kvm Nemlig.com lager. Hans investeringer sker via selskabet Heartland.
Aktuelt:
Blandt de seneste projekter er igangsættelsen af et Scandic-hotel på Aarhus Havn til 1,3 milliarder kr. Hotellet forventes at stå færdigt i 2026 og ejes af selskabet Bassin 7 Erhverv Aps, der foruden Anders Holch Povlsen har Rune Kilden og Stine Hindby i ejerkredsen.
-
8 Claus Mathiesen
Nrep, CEO og partnerPosition:
Claus Mathisen kom fra Nrep-konceptet Pelican Self Storage til Nrep i 2009 og har været CEO siden 2018. Med adskillige subbrands, en markant udvidelse af investor- og partnerkreds og i et tæt parløb med stifter og bestyrelsesformand Mikkel Bülow-Lehnsby.
Før NREP arbejdede Claus Mathisen i Boston Consulting Group, hvor han var rådgiver for flere private equity-transaktioner i Norden med et særlig fokus på detail-, forretningsservice og industrisektoren. Han har også arbejdet med vækststrategi og virksomhedsoptimering for større selskaber indenfor luftfart, energi, telekommunikation og posttjenester.
Tidligere har Claus Mathisen været en del af JP Morgans M&A-afdeling i London, hvor han arbejdede med transaktioner indenfor detail-, medicinal-, olie- og gassektoren. Han har en M.Sc i økonomi fra Copenhagen Business School.
Aktuelt:
Nrep vokser med flere koncepter og har nu næsten 500 medarbejdere.
Placering 2022: 2 -
9 Kamilla Hammerich Skytte
Realkredit Danmark/Danske Bank, Adm. direktørNYPosition:
Kamilla Hammerich Skytte kom til Realkredit Danmark i 2022. Hun har tidligere været adm. direktør i Nordea Kredit Realkreditaktieselskab og er nu også bestyrelsesmedlem i Realkreditrådet.
Kamilla Hammerich Skytte har en uddannelse som cand. polit. fra Københavns Universitet.
-
10 Sophie Hæstorp Andersen
Københavns Kommune, OverborgmesterPosition:
Sophie Hæstorp Andersen har været overborgmester i København siden januar 2022. Hun startede karrieren som medlem af Folketinget fra 2001-2005 og har været forbi en fuldmægtigstilling i Københavns Kommune, inden hun igen blev folketingsmedlem og blandt andet boligordfører for Socialdemokratiet.
Fra 2014-2021 var hun regionsrådsformand i Region Hovedstaden og som sådan blandt andet i bestyrelsen for Copenhagen Capacity og Wonderful Copenhagen.
Aktuelt:
Har netop forhandlet aftale hjem med regeringen om byggeri af flere almene boliger.
Placering 2022: 13 -
11 Mia Manghezi
Pensiondanmark, ProjektudviklingsdirektørNYPosition:
Mia Manghezi kom til Pensiondanmark i 2017 fra en stilling hos Alectia, hvor hun var områdechef for rådgivningsområdet. Hun har tidligere været hos Lejerbo og Københavns Kommune og står nu i spidsen for de mange byggerier som Pensiondanmark er i gang med at opføre herunder blandt andet flere ungdomsboligprojekter i blandt andet Lyngby og Ballerup.
Mia Manghezi arbejder tæt sammen med Marius Møller og har arbejdet aktivt på at fortælle om Pensiondanmarks intense arbejde på blandt andet bæredygtighedsområdet.
-
12 Mikkel Bülow-Lehnsby
Nrep, FormandPosition:
Mikkel Bülow-Lehnsby stiftede Nrep sammen med Rasmus Nørgaard for over 15 år siden. Han har siden udviklet det til Danmarks største ejendomsinvestor. Mikkel Bülow-Lehnsby fokuserer nu på at udbrede Nreps holdningsbaserede tilgang om at “løse problemer” via investeringer fremfor at se investeringer isoleret.
Nrep er i dag en af de mest betydningsfulde ejendomsinvesteringsfonde i Norden. Med adskillige subbrands og nu i et tæt parløb mellem adm. direktør Claus Mathisen og Mikkel Bülow-Lehnsby har Nrep vækstambitioner i næsten alle segmenter i ejendomsmarkedet med en holistisk tilgang til såvel udvikling som drift.
Mikkel Bülow-Lehnsby er formand for det danske Rådet for bæredygtigt byggeri, der står for at uddele bæredygtighedscertificeringen DGNB i Danmark til de byggerier, der kvalificerer sig.
Aktuelt:
Nrep er nu Danmarks største investeringsfond med ejendomme for over 100 milliarder kr. Selskabet har over 500 ansatte og ambitioner om at blive større.
Placering 2022: 4 -
13 Per W. Hallgren
Jeudan, adm. direktørPosition:
Per W. Hallgren har siden 1993 været adm. direktør for Danmarks største børsnoterede ejendomsselskab. Når markedet ændrer sig, ser flere danske ejendomsdirektører på Per W. Hallgren og aflæser, hvad den mangeårige direktør siger om markedet.
Han er bestyrelsesformand for tænketanken Cepos, for CEJ Ejendomsadministration og siden 2016 medlem af bestyrelsen i Nykredit.
Aktuelt:
Jeudan har taget et stort skridt ind i både diversitetsdagsorden og ESG med oprettelse af kontorfællesskabet Female Founders i Bredgade og som medstifter af foreningen Real Care, der skal understøtte trivslen hos udsatte børn og unge.
Placering 2022: 17 -
14 Jesper Nygård
Realdania, adm. direktørPosition:
Jesper Nygård er adm. direktør for Realdania og står dermed i spidsen for en filantropisk forening med omkring 170 .000 medlemmer og store investeringsmuskler. Startede som IT-ansvarlig i EKJ Rådgivende Ingeniører og var i 17 år adm. direktør i boligselskabet KAB med bestyrelsesposter i Boligselskabernes Landsforening og Realdania, som han så efterfølgende blev chef for.
Afkastet fra investeringen af formuen i Realdania danner grundlag for uddelinger af penge til store og små indsatser inden for det byggede miljø. Jesper Nygård er blandt andet bestyrelsesmedlem i Dansk Selskab for Virksomhedsledelse (VL), formand i Fondenes Videnscenter, medlem i Brøndby I.F., i C40 Cities Climate Leadership Group og i 2030-panelet.
Aktuelt:
Realdania kom ud af 2021 med et overskud på 3,1 milliard kr. Der blev uddelt 1 milliard kr. og brugt over 12 milliarder kr. på filantropiske projekter i året.
Placering 2022: 14 -
15 Christian Fladeland
Heimstaden, Co-CIOPosition:
Christian Fladeland kom i 2007 ind i ejendomsbranchen via et studiejob som analytiker i den daværende erhvervsmægler Sadolin & Albæk. I 2011 blev han forfremmet til Director, inden han blev partner i 2014.
I dag er han Co-CIO i Heimstaden-koncernen, der er en af de største udenlandske investorer i det danske marked gennem de seneste år. Heimstaden har ejendomme i Sverige, Norge, Tyskland, Holland og Tjekkiet.
Aktuelt:
Senest har Heimstaden sammen med den jyske investor Jens Stausholm købt grunde op mellem Skejby og Tilst, hvor de vil bygge boliger for over 1 milliard kr. med en 10-årig horisont.
Placering 2022: 11 -
16 Henrik Dahl Jeppesen
PKA Ejendomme, Adm. direktørPosition:
Henrik Dahl Jeppesen er adm. direktør for PKA Ejendomme, der er et administrationsselskab, som skal forvalte ejendomsselskabet PKAs store ejendomsportefølje.
Henrik Dahl Jeppesen har brugt det meste af sin karriere i Deas, som han kom til i 1998 og siden indtrådte i selskabets direktion i 2003.
Henrik Dahl Jeppesen er cand. scient.pol. fra Københavns Universitet.
Aktuelt:
Henrik Dahl Jeppesen er i dag bestyrelsesformand i PropTech-selskabet Eindom.
Placering 2022: 21 -
17 Rune Kilden
Kilden & Hindby, Stifter og byudviklerPosition:
Rune Kilden kalder sig selv byudvikler, og det kan på ingen måde anfægtes. Det er nemlig det, han meget synligt har gjort de seneste år i partnerskab med Stine Hindby i Kilden & Hindby. Med byggerier som Æggepakkeriet, Aarhus, Lighthouse og Pakhusene i samarbejde med blandt andet Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, Claus Hommelhoff og nu afdøde Casa-stifter Michael Mortensen bliver Rune Kildens navn uløseligt bundet sammen med Aarhus’ udvikling.
Oprindeligt kom han fra en advokatkarriere i Plesner, inden han startede som projektudvikler og en af de mest betydningsfulde byudviklere i Aarhus igennem de sidste 10 år.
Aktuelt:
Kendt for at sætte barren højt i forhold til borgerinddragelse og transparens ved at tage dialogen op på diverse sociale medier og forklare tanker og mål med sine byggerier senest i forbindelse med udvidelsen af Prismet i Aarhus, som Rune Kilden har budt ind på sammen med PFA. Har udtalt, at næste mål er København, men han ikke helt har fundet det rigtige sted endnu.
Placering 2022: 27 -
18 Christina Jørgensen
Freja Ejendomme, Adm. direktørNYPosition:
Christina Jørgensen kom til Freja Ejendomme i 2021 som adm. direktør. Hun har en bred projektudviklingsbaggrund og har tidligere været knap 7 år som projektudviklingsdirektør i MT Højgaard, associeret partner i det mindre rådgivningsselskab Sandbeck i 3 år, salgsdirektør i NCC Bolig og projektchef i NCC Construction Danmark. Hun har også været i Kuben Management og i Hedeselskabet.
Christina Jørgensen står i spidsen for både direkte salg men også for nogle af Danmarks største udviklingsprojekter som flyvestationen i Værløse og OUH-området i Odense.
-
19 Lars Thylander
Thylander, adm. direktør, partner og stifterPosition:
Lars Thylander har skabt Thylander fra en position som selvstændig erhvervsmægler i 1986. Thylander er i dag ekspanderet kraftigt som Investment Management-selskab. I 2022 blev han igen adm. direktør i sit eget selskab, da Kristian Krogh valgte at stoppe på den post.
Blandt de markante opkøb er Danske Banks nuværende hovedsæde i Laksegade, der skal omdannes til en ny bydel i det centrale København og købet af ejendomsselskabet Bostad med en markant boligportefølje.
Lars Thylander er desuden bestyrelsesformand i den nye organisation Real Care, der samler ejendomsaktører om et socialt formål med henblik på at hjælpe trivslen blandt børn og unge.
Placering 2022: 9 -
20 Camilla van Deurs
Københavns Kommune, stadsarkitektPosition:
Camilla van Deurs var næsten 13 år partner i Gehl Architects, inden hun i 2019 blev stadsarkitekt. Hun er forankret i Teknik- og Miljøforvaltningen, men lige så hjemmevant i Økonomiforvaltningen. Hun har mandat til at rådgive forvaltning og politikere i sager lige fra planstrategi til det enkelte projekt i byggesagsbehandlingen.
Hun er særligt i vælten i 2023, hvor København er udnævnt til verdens arkitekturby.
Aktuelt:
Er i fuld gang med byrumsforsøg i Middelalderbyen og gør klar til København som arkitekturby i 2023.
Placering 2022: 29 -
21 Carsten Egeriis
Danske Bank, Adm. direktørNYPosition:
Carsten Egeriis blev adm. direktør for den største danske bank, Danske Bank, i 2021. Han indtrådte i direktionen i 2017 og overtog altså fire år efter. Han har blandt andet været i Barclays Bank tidligere og i GE Money Bank og i GE Capital.
-
22 Mette Frederiksen
, statsministerPosition:
Mette Frederiksen er bachelor i administration og samfundsfag og kandidat i Afrikastudier. Hun blev Danmarks statsminister i 2019 efter at have været både justitsminister og beskæftigelsesminister. Hun har også været næstformand for den socialdemokratiske folketingsgruppe.
I december 2022 kunne hun præsentere sig selv som kvinden i spidsen for en ny samlingsregering over midten bestående af Moderaterne, Venstre og Socialdemokratiet.
Aktuelt:
Senest i juni 2023 skal der igen udskrives valg til Folketinget.
Placering 2022: 23 -
23 Solveig Rannje
Velliv, Head of Real Estate InvestmentsPosition:
Solveig Rannje er Head of Real Estate Investments i Velliv. Hun er en af de mest erfarne profiler, når det kommer til styring af store – og ikke mindst institutionelle – ejendomsporteføljer i det danske marked.
I 15 år var hun underdirektør i PFA Ejendomme, inden hun tog springet og blev ejendomsdirektør i Ejendomsinvest. I juni 2009 rykkede hun til det nyoprettede Rosk Ejendomme og i 2011 blev hun adm. direktør i FS Ejendomsselskab under Finansiel Stabilitet.
Hun har siden været forbi SEB Pension og Thylander, inden hun i 2019 blev topansvarlig for Vellivs ejendomsportefølje.
Solveig Rannje sidder i hovedbestyrelsen for EjendomDanmark. Hun er uddannet jurist fra KU i 1991.
Aktuelt:
I maj 2022 hjemtog Velliv en stor portefølje fra Deas for at komme tættere på kunderne.
Placering 2022: 43 -
24 Martin Vang Hansen
ATP Ejendomme, adm. direktørPosition:
Martin Vang Hansen overtog direktørstolen i ATP Ejendomme i 2018 og har sat sig som erklæret mål at øge organisationens fokus på kunderne. Han kom dengang fra Færch Fonden og har tidligere været CFO i Vækstfonden og senioranalytiker i Nordea.
Placering 2022: 22 -
25 Hans-Bo Hyldig
FB Gruppen, adm. direktør og partnerPosition:
Hans-Bo Hyldig har siden 2003 udviklet, bygget og solgt kvalitetsboliger i Storkøbenhavn. Han er desuden mangeårig næstformand for Byggesocietetet, og så har han valgt at blande sig i debatten i ejendomsbranchen på mange niveauer, hvor han både har været en stemme i forhold til fordelen ved blandede byer, men også i forhold til at revse branchen for nogle gange at bygge i for lav kvalitet.
Aktuelt:
Største projekt har de seneste år været bydelen Grønttorvet i København, hvor der udvikles 2.300 boliger. Blandt de øvrige projekter er et i Nærheden vest for København med 1.600 boliger på vej og i Holbæk, hvor en ny bydel med 1.000 boliger er på vej.
Placering 2022: 5 -
26 Michael Nielsen
Danica Ejendomsselskab, adm. direktørPosition:
Michael Nielsen er direktør for Danica Ejendomme, hvor han kom til fra Danske Shoppingcentre efter i 17 år at have været adm. direktør for ATP Ejendomme. Han sidder med ansvaret for flere store udviklingsprojekter som Postgrunden i centrum af København.
Michael Nielsen er oprindelig uddannet HD i regnskab i 1983.
Aktuelt:
Danicas ejendomsportefølje er en af Danmarks største og fordeler sig med cirka 31 procent erhvervsejendomme, 22 procent butikscentre, 23 procent boliger og 19 procent udviklingsprojekter og udland for 5 procent.
Placering 2022: 19 -
27 Peter Winther
Colliers, Executive DirectorPosition:
Peter Winther har stået i spidsen for først Sadolin & Albæk og senest Colliers siden 1992. Han stoppede som adm. direktør og blev efterfulgt af Carsten Gørtz Petersen i 2021, hvor han i stedet fik titel som Executive Director med fokus på Capital Markets.
Peter Winther har været med til at udvikle branchen via analyser og rapporter fra et tidligt tidspunkt og bliver af mange anset som den, der ved mest om transaktionsmarkedet i Danmark.
Foruden positionen i Colliers sidder Peter Winther også i en række bestyrelser i form af ejendomsselskaberne M. Goldschmidt Ejendomme og C.W. Obel Ejendomme.
Placering 2022: 8 -
28 Asger Enggaard
A. Enggaard, adm. direktør og ejerPosition:
Asger Enggaard er i ledelsen for entreprenør- og developerkoncernen A. Enggaard Holding, som hans farfar stiftede i 1943.
Koncernen er blandt de mest betydelige udviklere med udgangspunkt i Jylland. Samtidig er Asger Enggaard også en af de mest lukkede profiler størrelsen taget i betragtning i hele det danske udviklermiljø. Han lever efter ejendomsbranchens devise fra sidste århundrede om, at “den, der lever stille, lever godt”.
Enggaard er blandt andet også markedsførende som OPP-leverandør og har gennem de senere år opført store og komplekse byggerier i blandt andet Aalborg, Aarhus og København.
Aktuelt:
Markerede sig i foråret 2022 ved at give alle medarbejdere 20.000 kr. i bonus efter markant fremgang på både top- og bundlinje i 2021-regnskabet.
Placering 2022: 40 -
29 Line Barfod
Københavns Kommune , Teknik- og miljøborgmesterPosition:
Line Barfod (EL) blev borgmester for Teknik- og Miljøforvaltningen ved kommunalvalget i november 2021.
Teknik- og Miljøudvalget har ansvaret for kommunens opgaver inden for lokalplaner, byfornyelse og udvikling af byområder, byggeri, trafik og klima. Med til udvalgets ansvarsområder hører også anlæg og drift af veje og parker, parkering, drift af kirkegårde og renhold af byen – altså alt det, der er interessant for ejendomsbranchen.
Line Barfod er uddannet cand. jur. i 1992 og blev advokat i 1995. Hun har siddet i Folketinget for Enhedslisten gennem 10 år fra 2001-2011, hvor hun gennem længere tid også var gruppeformand.
Som advokat og partner i Advokatkooperativet Foldschack, Forchhammer, Dahlager & Barfod har hun blandt været advokat for en lang række alternative og økologiske foreninger og fonde foruden ejendomshandler, testamenter mv. Hun har desuden blandt andet siddet i bestyrelsen for DR fra 2015 til 2021.
Placering 2022: 26 -
30 Michael Rasmussen
Nykredit, CEOPosition:
Michael Rasmussen kom til Nykredit for knap 10 år siden efter mere end 13 år i Nordea. Han er dermed øverste ansvarlig for Danmarks største kreditgiver. Han er desuden formand for Finansdanmark og medlem af bestyrelsen for CBS.
Placering 2022: 31 -
31 Jacob Bundsgaard
Aarhus Kommune, BorgmesterNYPosition:
Jacob Bundsgaard blev valgt til Aarhus Byråd i 2002. Han er optaget af at skabe et grønnere, tryggere og mere retfærdigt Aarhus som medlem af Socialdemokratiet.
Jacob Bundsgaard blev borgmester i 2011 og har altså været i spidsen for den hastigt voksende by i mere end 10 år.
-
32 Peter Olsson
AP Ejendomme, adm. direktørPosition:
Peter Olsson er rundet af det gamle Slots- og Ejendomsstyrelsen, hvor han var medansvarlig for at relokalisere adskillige ministerier som Forsvarsministeriet til Holmens Kanal og Miljøministeriet til Højbro Plads.
AP Ejendomme er et selvstændigt selskab under AP Pension.
Aktuelt:
AP Ejendomme er i gang med en markant vækst. Udover domicil til Nykredit og AP Pension i Nordhavn, har selskabet købt store grundområder op i blandt andet Randers og Kolding, hvor der skal bygges helt nye bydele.
Placering 2022: 25 -
33 Rasmus Nørgaard
Home.earth, stifterPosition:
Rasmus Nørgaard var egentlig salgschef i Nordea Markets, inden han tog til London og blev konsulent i McKinsey & Co. Her mødte han Mikkel Bülow-Lehnsby, og det blev udslagsgivende for de to stiftede Nrep i 2005.
I 2021 trådte Rasmus Nørgaard ud af den daglige drift for at stifte en ny bæredygtig måde at udvikle boliger og byer på. Konceptet hedder home.earth.
Rasmus Nørgaard sidder stadig i bestyrelsen.
Aktuelt:
Home.earth arbejder på det første projekt i Nærheden ved Høje Taastrup. Desuden har selskabet kig på yderligere projekter i Danmark, Finland og Holland.
Placering 2022: 10 -
34 Kenneth Horst Hansen
Københavns Kommune, Bystrategisk chefPosition:
Kenneth Horst Hansen er uddannet geograf med speciale i byudvikling. Han startede karrieren hos Rambøll i deres konsulentforretning. I 2012 fortsatte han i planafdelingen i Økonomiforvaltningen på Københavns rådhus, hvor han hurtigt avancerede til kontorchef og senere til planchef som den nok yngste nogensinde.
I dag står han som bystrategisk chef for store projekter som kommuneplanen og udvikling af Lynetteholmen i tæt dialog med overborgmesteren og resten af forvaltningen.
Aktuelt:
Kenneth Horst Hansen var selv en del af juryen for Magthaverne i 2021, og i 2020 fik han Ejendomsprisen som årets forbillede.
Placering 2022: 16 -
35 Torben Modvig
Nordstern, CEOPosition:
Torben Modvig er CEO i Nordstern, der er en fusion af de tidligere kombinerede entreprenør og projektudviklingsselskaber Casa og KPC.
Torben Modvig startede karrieren i det daværende Schaumann Properties og kom derfra til NCC, hvor han stod i spidsen for udvikling af selskabets boliger, mens det blev omdannet til den selvstændige enhed Bonava. I 2019 hentede Michael Mortensen ham til Horsens-entreprenøren Casa.I juli 2021 blev Casa solgt til den tyske kapitalfond ActivumSG, og i foråret 2022 købte Casa så den jyske udvikler KPC.
Aktuelt:
Med en målsætning om at bæredygtighedscertificere alt bolig- og kontorbyggeri i 2023 sætter selskabet nye standarder indenfor bæredygtigt bolig- og erhvervsbyggeri i Danmark.
Placering 2022: 33 -
36 Anne Mette Boye
Aarhus Kommune, StadsarkitektNYPosition:
Anne Mette Boye blev stadsarkitekt i Aarhus i januar 2021. Hun har været partner og medstifter af byudviklingsselskabet Second City. Hun har også undervist på Arkitektskolen i Aarhus i knap 9 år og har alle årene arbejdet med byudvikling og planlægning af byer.
-
37 Jes Transbøl
Refshaleøens Ejendomsselskab,NYPosition:
Jes Transbøl står i spidsen for Refshaleøens Ejendomsselskab, der er rykket frem i kommuneplanen og derfor forventes at blive et af Københavns helt store udviklingsområder i de kommende år.
Jes Transbøl har en lang erfaring med ejendomme bag sig. Han har blandt andet været adm. direktør i DSB Ejendomsudvikling, underdirektør i Finansiel Stabilitet, kunde- og planlægningschef i Københavns Ejendomme, investeringsdirektør i Proark Group og projektudvikler i KPC og Agat Ejendomme.
-
38 Rune Kock
Nrep,NYPosition:
Rune Kock er CEO for Real Estate i Nrep. Han kom til Nrep i 2012 som Head of Transactions og har siden haft en række roller, inden han altså i dag er ansvarlig for Danmarks største ejendomsinvestors investeringer.
Rune Kock er bestyrelsesformand i Tetriis, og han har tidligere blandt andet været Director i Catella Property Group.
-
39 Michael Byrgesen Hansen
Heimstaden,NYPosition:
Michael B. Hansen har lang erfaring i dansk ejendom med sig i stillingen som adm. direktør for Heimstaden i Danmark. Han startede i Foras Holding og kom senere til det daværende TK Development som projektudvikler. Derfra gik turen til Keops Development og videre til Ikea Centres, hvor han blandt andet har været ansvarlig for Spanien.
I 2019 kom han til Heimstaden og i april 2020 overtog han som adm. direktør for den danske forretning.
-
40 Magnus Heunicke
Miljøminister,NYPosition:
Magnus Heunicke blev udnævnt som ny miljøminister med ansvar for miljø og natur i december 2022. Han har tidligere været sundheds- og ældreminister og transportminister.
Frem til 2005 var han journalist på DR.
-
41 Søren Tang Kristensen
Industriens Pension,NYPosition:
Søren Tang Kristensen blev ejendomsinvesteringschef i Industriens Pension i 2020 og ejendomsdirektør i 2021. Han står i spidsen for selskabets satsning på at øge porteføljen indenfor ejendomme.
Søren Tang Kristensen kom til Industriens fra en position som Head of Alternatives & Real Estate i Velliv og Nordea Liv & Pension, hvor han kom til i 2005.
-
42 Carsten Gørtz Petersen
Colliers, CEONYPosition:
Carsten Gørtz Petersen er i spidsen for en af Danmarks største erhvervsmæglere; nemlig Colliers. Han tog over som CEO i april 2021, så Peter Winther i højere grad kan koncentrere sig om Capital Markets. Carsten Gørtz Petersen har været i Sadolin & Albæk siden 2005, hvor han tidligere var ansvarlig for selskabets afdeling i Aarhus.
-
43 Flemming Joseph Jensen
Sjælsø Management/Balder, CEONYPosition:
Flemming Joseph Jensen er en erfaren ejendomsmand med over 30 års erfaring. I 1992 kom han til den daværende ledende projektudvikler i Danmark, Sjælsø Gruppen, som han blev CEO for i 2007 og frem til selskabets konkurs i kølvandet på finanskrisen i 2013.
Kort efter startede Flemming Joseph Jensen for sig selv og fulgte nogle af Sjælsø Gruppens projekter til dørs i Sjælsø Management. Han er samtidig CEO og i spidsen for svenske Balders danske aktiviteter.
-
44 Tonny Thierry Andersen
Nykredit,NYPosition:
Tonny Thierry Andersen har været i banksektoren hele sit liv. I årene 1999-2010 var han i Danske Bank – senest som CFO – inden han i juni 2019 startede som Head of Banking i Nykredit.
-
45 Ino Dimsits
AKF Holding,NYPosition:
Ino Dimsits er frontfigur for AKF Holding, der har en række markante ejendoms- og boligprojekter i øjeblikket. Han har været i selskabet siden 2003.
-
46 Mikkel Svenstrup
ATP, CIONYPosition:
Mikkel Svenstrup er investeringsdirektør i moderselskabet ATP og ansvarlig for de ejendomsinvesteringer, der ligger der og ikke i ATP Ejendomme. Han kom til ATP fra PKA i 2021.
-
47 Pernille Rosenkrantz-Theill
Social- og boligminister,NYPosition:
Pernille Rosenkrantz-Theill blev social- og boligminister, da den nye regering tiltrådte i december 2022.
-
48 Michael Berthelsen
Niam, landechefNYPosition:
Michael Berthelsen kommer fra finansverdenen inden han via DTU kom til Aberdeen Asset Management, Property Group og i 2011 blev en del af svenske Niams opstart i Danmark.
Michael Berthelsen var med til at skrive dansk ejendomshistorie, da han i 2020 havde fået sammensat en portefølje, der udgjorde fundamentet i den største ejendomshandel nogensinde på dansk jord.
Aktuelt:
Michael Berthelsen er nu ved at opbygge en ny portefølje i Danmark. Niam er blandt de største privatejede fonde på tværs af de nordiske lande.
-
49 Søren Vendelbo Jacobsen
Thylander, Depoty-CEONYPosition:
Søren Vendelbo Jacobsen er partner og Deputy-CEO i Thylander Group, som han kom til fra Heimstaden i september 2022. Han har tidligere været Head of Real Estate & Infrastructure i Sampension og senioranalytiker i det daværende Sadolin & Albæk.
-
50 N.N.
,NYPosition:
Aktuelt:
I Estate Magasin var Finanstilsynet direktør Jesper Berg på listen. Han har siden trukket sig fra sit job i forbindelse med en sigtelse. Redaktionen har derfor besluttet at udelade ham fra årets liste.
I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.
Læs her