Hvidovre bygger sin første nye daginstitution i 12 år

Rubow Arkitekter har vundet Hvidovre Kommunes nye daginstitution på Cirkusgrunden i Avedøre.

Det er den første nye institution, Hvidovre Kommune bygger siden 2003, hvor Tinsoldaten blev bygget i Avedørelejren. Den nye institution får plads til 180 børn, og bliver dermed samtidig Hvidovres største daginstitution. Det er planen, at institutionen skal stå klar i efteråret 2017.

Arkitektfirmaet har tidligere blandt andet stået for energirenovering af Store Hus i 2012, den grønne ombygning af Hvidovre Hospital i 2013 og er en del af hovedprojektet i Carlsberg Byen.

”Lille sky gik morgentur”, der er navnet på Rubows institutionsprojekt, er valgt blandt fem bud. De andre konkurrenceprojekter er tegnet af Cebra, COBE, Dorte Mandrup Arkitekter og Nøhr og Sigsgaards Arkitektfirma.

– Det er sådan en daginstitution, vi alle ville ønske, vi havde gået i som børn, siger borgmester Helle Adelborg om vinderprojektet.

– Der er plads til både nærhed og masser af fysisk udfoldelse, som er noget af de allervigtigste for vores mindste børn. Og så er idéen med den hvide sky og koblingen til Halfdan Rasmussens ”Lille sky gik morgentur” helt rigtig for en børneinstitution, siger Helle Adelborg.

Estate Media afholder den 17. november 2015 konferencen ‘Innovation og samarbejde i bygge- og ejendombranchen’.


Læs mere om konferencen og tilmelding her

Billede: Visualisering af daginstitutionen ‘Lille Sky’ i Hvidovre. Illustration: Rubow Arkitketer.

Af Lotte Lund, lund(at)estatemedia.dk





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder