Tæt på udsolgt af nye kontorer på Aarhus Havn

Det går godt med udlejningen af kontorer i de nye kontorbyggerier på Aarhus Havn.

Der er stort set udsolgt, når det gælder udlejningen af de næsten 10.000 kvm. kontorlokaler i Aarhus´ nye hovedbibliotek og borgerservice – Dokk1.

Dokk 1 stod klar til den officielle indvielse af Dronning Margrethe lørdag den 20 juni., hvor flere end 12.000 borgere og erhvervsfolk troppede op for at se de i alt 28.000 kvm.

Også i det nye havnecenter, der er under opførelse i Aarhus, går udlejningen godt. 5.000 kvm. svarende til godt halvdelen af arealet er udlejet, mens der forhandles seriøst om udlejningen de sidste 5.000 kvm.

Det Nye Havnecenter, der er tegnet af C. F. Møller og har NCC Construction som totalentreprenør, bliver Aarhus Havns nye domicil, når virksomheden ved årsskiftet flytter fra den nuværende placering i byen og ud på Østhavnen.

Havnens motiv med nybyggeriet er at flytte fra den bynære beliggenhed for at komme tættere på den erhvervshavn, hvor kunderne er. Samtidig har Aarhus Havn et ønske om at flytte sammen med en række virksomheder, således at man kan høste synergi-effekter ved, at flere virksomheder i samme branche bor under samme tag – og deler en række faciliteter.

– Vi har haft et ønske om at få så forskellige lejere som muligt, således at vi får repræsentanter fra hele den maritime branche. Og det er faktisk lykkedes rigtigt godt, siger havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen.

Indtil videre har Aarhus Havn således indgået lejekontrakt med speditørvirksomheden Martin Bencher. Desuden er der skrevet kontrakt med container-transportvirksomheden Dania Trucking. Den islandske rederivirksomhed Samskip, har også indgået en lejeaftale i Havnecenteret, og en del af den aftale er, at de desuden skal have opført et 2500 kvm. stort pakhus i nærheden af Havnecenteret.

Læs mere om Dokk1 her

Billede: Dokk1 og det nye Havnecenter. Foto: Business Aarhus.

Af Lotte Lund, lund(at)estatemedia.dk





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder