Illustration: Cobe

Cobe skal tegne 14.000 kvm stort designcenter for bilkæmpe

Dan Stubbergaard og resten af arkitektfirmaet Cobe skal designe et nyt 14.000 kvm stort designcenter i Sverige for den multinationale organisation Geely Design, der udvikler og eksekverer nye idéer, løsninger og design for det kinesiske bilmærket Geely. I bygningen ud til Gøteborgs havnefront skal Geely Design blandt andet udvikle og designe elbilmærket Lynk & Co.

Zhejiang Geely Holding Group (Geely) blev grundlagt i 1986 og var sidste år verdens hurtigst voksende bilfirma med bilmærker som svenske Volvo, Londons eldrevne taxaer, det amerikansk baserede Terrafugia, der satser på udvikling af flyvende biler til private, og det fire år gamle Lynk & Co, der blandt andet indebærer en Netflix-lignende abonnementsservice for udlejning af elbiler.

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

Illustration: Cobe

Idéen bag det nye designcenter, der bliver en del af Geelys campusbyggeri ’Uni3 by Geely’ er ’at skabe en multifunktionel bygning, som styrker og spejler organisationens identitet, filosofi og design, der kredser omkring temaer som ’personlig’, ’new tech’, ’dark’, ’urbanitet’ og ’respekt’’.

Designcentret er ikke en almindelig kontorbygning, men ’nærmere en maskine i fire etager’, hvor man kan bygge lermodeller af biler i 1:1, forklarer Cobe.

– Vi er meget begejstrede for samarbejdet med Geely Group om det nye designcenter, der skal placeres direkte ved Gøteborgs pulserende og smukke havnefront. Elbiler er uden tvivl fremtiden, og Geely Groups innovative strategi og nye idéer på området passer perfekt ind i Cobes tankesæt og bæredygtighedsstrategi, siger arkitekt og grundlægger Dan Stubbergaard, Cobe.

Hovedkvarter for Adidas og FLSmidth
Med offentliggørelsen af Geelys nye designcenter er det tredje gang, at Cobe inden for få år er valgt til opgaver. I 2018 åbnede Adidas Halftime, som er et kombineret konferencecenter, kantine og showroom i Adidas’ hovedkvarter i Tyskland, og sidste år blev planerne for cementvirksomheden FLSmidths nye hovedkvarter i København offentliggjort.

Arkitektvirksomheden Cobe blev grundlagt i 2006 af arkitekt Dan Stubbergaard.

Fakta: Designcentret

  • Sted: Gøteborg, Sverige
  • Bygherre: Geely Group
  • Arkitekt: Cobe
  • Totalentreprenør: BRA Bygg
  • Ingeniør: BRA Bygg
  • Program: Designcenter inkl. kontorer, showroom og værksteder Størrelse: 14.000 kvm
  • Status: Realiseret 2022




Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder