Aarhus. Foto: Runi Photopop/Visit Aarhus

Sådan påvirkede Corona boligsalget i marts

Nye handelstal fra Boligsiden viser, at antallet af solgte villaer og rækkehuse på privatmarkedet faldt med 6 procent i marts sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Samtidig faldt salget af ejerlejligheder med 17 procent, mens sommerhusene fortsætter sin fremgang med et stigende salg på 19 procent.

Efter en start på året, hvor salget af både huse, ejerlejligheder og sommerhuse gik i samme retning, nemlig fremad, har boligmarkedet nu delt sig, efter at coronavirus lukkede store dele af landet ned.

– Under normale omstændigheder ville vi se en betydelig stigning i handelsaktiviteten for villaer og rækkehuse fra februar til marts måned. Det har Corona sat en stopper for i år, hvor usikkerheden har fået flere boligkøbere til at tage en tænkepause, siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør, Boligsiden.

I marts blev 1.288 ejerlejligheder solgt, hvilket er et fald på 17 procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste år og et fald på 20 procent i forhold til februar 2020.

– Ejerlejlighedsmarkedet kom godt fra start i 2020 med stigende salgstal i både januar og februar, og vores forventning før Corona var også en stigning i antal solgte i marts. Nu ser vi i stedet et væsentligt fald, men det betyder ikke, at markedet er gået i stå, for der blev trods alt solgt næsten 1.300 ejerlejligheder, siger Birgit Daetz og tilføjer:

– Det bemærkelsesværdige er, at trods et væsentligt fald i den samlede handelsaktivitet er der forskel på udviklingen i de store byer. Særligt i Aarhus, på Frederiksberg og i Aalborg er der solgt færre lejligheder end normalt, hvorimod København oplever et mindre fald i handelsaktiviteten. Samtidig er der forskel på, hvilken størrelse lejligheder der har været efterspurgt i de enkelte storbyer.

Sommerhussalg i markant fremgang
Sommerhuse er omvendt et kapitel for sig på det danske boligmarked. Trods coronakrise er der fortsat fremgang i salget. Konkret er der i marts solgt 913 sommerhuse i Danmark. Det er en stigning på 19 procent sammenlignet med samme måned sidste år – og en fremgang på 16 procent i forhold til februar i år.

Øvrige nøgletal:

  • Salget af villaer og rækkehuse er i marts samlet set faldet med 6 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Salget i januar og februar var ellers 8 og 16 procent højere end sidste år. Salget falder generelt mere i bykommunerne end i landkommunerne
  • Salget af ejerlejligheder faldt i marts samlet 17 procent i forhold til samme måned sidste år. I København har der været fald i handelsaktiviteten på 7 procent, mens Aarhus har oplevet en tilbagegang i salget på 35 procent sammenlignet med marts sidste år
  • Salget af sommerhuse går samlet 19 procent frem i marts i forhold til samme måned sidste år. Der har været fremgang i alle de større sommerhuskommuner

Kilde: Boligsiden

Solgte boliger i marts 2020

Kilde og tabl: Boligsiden




Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder