Finske Citycon køber butiksprojekt i Køge for 560 millioner kr.

TK Development har solgt ‘Strædet’, der er et retailprojekt i Køge, på 19.000 kvm. samt parkeringsarealer på 13.000 kvm. til finske Citycon.

Projektet er solgt til levering ved færdiggørelse af byggeriet, og det er aftalt, at prisen kalkuleres på basis af et afkast på 6,25 procent. Den forventede salgspris bliver i niveauet 560 millioner kr.

Dermed har Citycon endelig fået udvidet deres platform i Danmark, hvor de indtil videre har ejet Albertslund Centret, men ikke lagt skjul på, at deres ambitioner er meget større, når det gælder opkøb.

TK Development har gennem de seneste par år arbejdet med at udvikle ”Strædet”. Projektet er en del af udviklingsprojektet Køge Kyst, som Køge Kommune og Realdania gennemfører i den centrale del af Køge.

Med underskriften i aftalen med Citycon udnytter TK Development den sidste del af en betinget grundkøbsaftale, som tidligere er delvist udnyttet.

Årstiderne Arkitekter har tegnet projektet, som bliver en integreret del af handelsstrøget i Køge og kommer til at indgå som en del af et loop, der forbinder Torvet med Køge Station og Kulturtorvet med planlagt kulturhus og biograf.

Projektet består af cirka 38 forretninger, hvoraf to er udlejet til Irma og Fakta, samt et mix af forskellige forretninger med udvalgsvarer, blandt andet mode- og interiørbutikker, samt caféer og en biograf med seks sale, der er udlejet til Nordisk Film.

Ud over den del, der er solgt til Citycon, består det samlede projekt af en 3.000 kvm. udvidelse af rådhuset og et cirka 6.000 kvm. rehabiliteringscenter. Begge dele er solgt til Køge Kommune samt cirka 6.300 kvm. boliger, der sælges som ejerlejligheder til private brugere.

Finske Citycon har specialiseret sig inden for shoppingcentre med dagligvareforretninger som ankerlejere og er den førende shoppingcenterejer i Finland og Estland og blandt de førende i Sverige i skarp konkurrence med andre internationale koncerner som Unibail-Rodamco og Klepierre foruden et antal nationale institutionelle investorer.

Citycon har ejendomme under asset management for 24,5 milliarder kr., og selskabet har en markedsværdi på cirka 12 milliarder kr.

– Dette nye byudviklingsprojekt passer perfekt til vores portefølje og filosofi om at investere i hverdags-shopping. Handlen gør det muligt for os at købe en ny kvalitetsejendom med et attraktivt forhold mellem risiko og afkast. Med denne handel fortsætter vi med at udbygge vores platform i Danmark, hvor vi ser en positiv udvikling i markedet, siger CIO Nils Styf, Citycon.

TK Development forventer at påbegynde byggeriet af retailprojektet i Køge i år. Åbningen af ‘Strædet’ skal efter planen ske i foråret 2017.

Estate Media afholder den 25. marts konferencen ‘Udvikling af byområder’.
Læs mere om konferencen og tilmelding her

Billede: Visualisering af det nye indkøbsstrøg ‘Strædet’ fra TK Developments skitseprojekt Strædet.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder