Det tidligere amtssygehus i Aarhus solgt for 400 millioner kr.

Aarhus Kommune har købt det tidligere Amtssygehus på Tage-Hansens Gade for 400 millioner kr. af Region Midtjylland.

Bebygges der mere end det forudsatte i kommuneplan-rammen, får regionen en ekstra betaling. I aftalen indgår også et areal til Det nye Universitetshospital i Skejby.

Sadolin & Albæk har som kommerciel rådgiver bistået Region Midtjylland med salget.

Hospitalet, der rummer 44.000 kvm., er en del af Aarhus Universitetshospital, og de sidste afdelinger flytter til Skejby i løbet af 2017, hvorefter Aarhus Kommune overtager hele komplekset den 1. juli 2017.

– Der har været stor interesse for at købe og udvikle området på Tage-Hansens Gade, og vi har haft en god dialog med mange aktører på markedet. I salgsprocessen viste det sig, at Aarhus Kommune også var interesseret, og vi er nu glade for at sælge til kommunen, der med sin ekspertise inden for byudvikling har alle muligheder for at udvikle et godt plangrundlag til et attraktivt nyt byområde for Aarhus, siger regionsformand Bent Hansen.

Med aftalen er der indgået aftaler med 2 af de i alt 3 største hospitalsmatrikler, som regionen skal have solgt i forbindelse med udflytningen til Det Nye Universitetshospital i Skejby.

Psykiatrisk hospital i Risskov er tidligere i år solgt som en del af kontrakten med den private leverandør, der skal opføre Nyt Psykiatrisk Center i Skejby. Den tredje matrikel, som altså fortsat skal sælges, er Aarhus Universitetshospital på Nørrebrogade i Aarhus (det tidligere Kommunehospital).

Også regionshospitalerne i Holstebro og Herning er sat til salg. Der forventes indgået aftaler om overtagelser af både Aarhus Universitetshospital på Nørrebrogade og de to regionshospitaler i løbet af de næste 1-2 år.

Estate Media afholder den 27. januar 2015 konferencen ‘Retail Property 2015’.

Læs mere om konferencen og tilmelding her

Billede: Amtssygehuset i Aarhus, som nu er solgt til Aarhus Kommune. Foto: Sadolin & Albæk.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder