Gågaden Storegade i Thisted. Foto: Wikipedia/Navid Martin Thomsen

Her steg huspriserne på det private marked mest i 2019

Huspriserne på det private marked steg på landsplan i gennemsnit 3,8 procent i 2019.

Tal fra Boligsiden viser, at der er stor forskel på udviklingen – 64 kommuner havde stigende huspriser.

Øverst på listen ligger Thisted Kommune, hvor huspriserne steg med 25 procent i 2019. Derefter følger husprisstigninger med 24,1 procent og 22,3 procent i henholdsvis Billund og Rebild kommuner.

– Huspriserne er generelt steget igennem de sidste år, og tendensen i 2019 har været, at de seneste års vækst i de store byer nu gavner stort set hele landet. Derfor ser vi, at priserne stiger i kommuner som for eksempel Thisted, Billund og Rebild, siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, til Boligsidens hjemmeside.

Generelt gælder det, at størstedelen af de kommuner, der ligger både i toppen og i bunden af denne opgørelse er områder, hvor kvadratmeterpriserne ikke er så høje. Der skal derfor heller ikke så store udsving i priserne til at opnå de store procentvise ændringer.

Priserne stiger også fortsat i byerne. Eksempelvis er der i Skanderborg tale om en årlig ændring i salgspriserne på 3,3 procent, imens priserne i Odense Kommune i gennemsnit er steget 1,7 procent i 2019.

Omvendt faldt huspriserne i 2019 i 15 af landets 98 kommuner. Det er samme antal som i 2018.

Prisfaldet gør sig gældende i både i nogle af de ’dyre’ omegnskommuner til hovedstaden som eksempelvis Rødovre, Dragør og Albertslund samt i flere af kommunerne med noget lavere kvadratmeterpriser som eksempelvis Lolland, Langeland og Norddjurs.

De 25 største husprisstigninger

Tabellen er baseret på en sammenligning af salgspriserne på villaer og rækkehuse i henholdsvis 4. kvartal 2018 og 4. kvartal 2019. Kilde og tabl: Boligsiden




Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder