Areim køber 40.000 kvm. kontorejendom i Stockholm – få pladser tilbage på Fastighetsdagarne

Det bliver det svenske Areim II, der erhverver Trygg-Hansas 40.000 kvm. store kontorbygning på Kungsholmen i det centrale Stockholm.

Det betyder også, at Areim overtager planlægningen af arbejdet med den eventuelle nybygning på hjørnet af Fleminggatan/Scheelegatan, der p.t. diskuteres.

– Det er ét af Stockholms mest interessante kontorhuse med en god beliggenhed, der kun vil blive bedre.  Endvidere er ejendommen også fuldt udlejet, siger Leif Andersson, Areims grundlægger.

I købet indgår også et kontorprojekt – et modernistisk glasbyggeri på 13 etager og 7.600 kvm. – som planlægges opført direkte op til den eksisterende bygning. Areim planlægger at køre videre med dette projekt.

Samtidigt med salget har Trygg-Hansa indgået en lejeaftale, som indebærer, at Trygg-Hansa forbliver som lejer i mindst 5 år. Selskaberne har aftalt ikke at oplyse købsprisen på transaktionen.

Colliers Internationals svenske afdeling og advokatfirmaet Vinge har været rådgivere for Trygg-Hansa i forbindelse med transaktionen.

Colliers International gennemførte salget som en struktureret salgsproces, der startede i september 2013 under projektnavnet ”Sthlm Crown”. Prisforventningen var 2,0-2,5 milliarder svenske kroner.

Estate Media afholder 20.-21. januar Fastighetsdagarne, som er den svenske udgave af Ejendomsdagene i Danmark. Fastighetsdagarne er for alle med interesse i det svenske ejendomsmarked. Det er samtidig en enestående netværksmulighed.

Det er stadig muligt at tilmelde sig.

Læs mere om Fastighetsdagarne og tilmelding her

Billede: Billede: Trygg-Hansa er et datterselskab af danske Codan, som igen er ejet af den globale forsikringskoncern RSA. Trygg-Hansa sælger hovedkvarteret i Stockholm for at frigøre kapital til virksomheden og vil leje sig ind i de eksisterende lokaler indtil videre i en sale & leaseback-transaktion. Foto: Colliers.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder