Underskrivelse af Rambølls køb af Henning Larsen Architects den 2. december 2019. Fra venstre: Søren Holm Johansen, koncerndirektør i Rambøll, Jens-Peter Saul, koncernchef i Rambøll, Mette Kynne Frandsen, adm. direktør og partner i Henning Larsen Architects, samt Louis Becker, partner og Design Principal i Henning Larsen Architects. Foto: Matthew James
Underskrivelse af Rambølls køb af Henning Larsen Architects den 2. december 2019. Fra venstre: Søren Holm Johansen, koncerndirektør i Rambøll, Jens-Peter Saul, koncernchef i Rambøll, Mette Kynne Frandsen, adm. direktør og partner i Henning Larsen Architects, samt Louis Becker, partner og Design Principal i Henning Larsen Architects. Foto: Matthew James

Rambøll køber Henning Larsen Architects

Den danske ingeniør- og rådgivningsvirksomhed Rambøll køber danske Henning Larsen Architects.

Dermed fortsætter konsolideringen i rådgivnings- og arkitektbranchen.

– Med Henning Larsen forener vi arkitektur, ingeniørvidenskab, integreret design og stærke digitale løsninger, der sætter et positivt bæredygtigt aftryk globalt. For Rambøll betyder købet også, at vi kan styrke vores dialog med kunderne i de tidlige faser af projekterne, hvor fokus er på koncept- og ideudvikling og dermed bidrage til, at forudsætninger for bæredygtigt design tænkes ind fra begyndelsen. Sammen får vi en unik position i konkurrencen om de mest spændende og krævende projekter og øger internationalisering med et stærkt skandinavisk afsæt, siger koncernchef Jens-Peter Saul, Rambøll Gruppen.

Fortsætter med Henning Larsen-navnet
At Henning Larsen Architects nu bliver en del af Rambøll Gruppen er et ’vigtigt strategisk skridt’ for Rambøll. I det kommende år er ambitionen at etablere en global arkitekturforretningsenhed med cirka 800 arkitekter og landskabsarkitekter med Mette Kynne Frandsen som adm. direktør.

– Vi har netop leveret det bedste årsregnskab i virksomhedens historie. Det er drevet af en global ekspansion og projekter fordelt på seks kontinenter. Sammen med Rambøll får vi muskler til at tage det næste skridt i vores internationalisering og styrke vores muligheder for at lave bæredygtigt visionært byggeri, der leverer konkrete løsninger på nogle af de mest krævende udfordringer, som præger byer og samfund rundt om på kloden, siger adm. direktør og partner Mette Kynne Frandsen, Henning Larsen Architects, der i år fejrer 60-års jubilæum som arkitektvirksomhed.

Henning Larsen Architects fortsætter med sit eget navn.

Henning Larsen Architects har hidtil været en partnerejet virksomhed med 17 partnere, mens Rambøll Fonden er den primære ejer af Rambøll Gruppen.

Rambøll og Henning Larsen har gennem årene samarbejdet om en række projekter som for eksempel koncert- og konferencecentret Harpa i Reykjavik og Operaen i København. Aktuelle projekter er Carlsberg Byen og Redmolen i København.

Rambølls køb af Henning Larsen Architects træder i kraft den 2. januar 2020.

I november 2018 offentliggjorde Cowi køb af Arkitema Architects. Læs mere her.

I januar 2018 offentliggjorde Sweco køb af Årstiderne Arkitekter. Læs mere her.

 

Fakta: Henning Larsen Architects og Rambøll Gruppen

Både Henning Larsen Architects og Rambøll Gruppen har i dag langt den største del af deres omsætning uden for Danmark, og købet giver mulighed for at sætte et endnu stærkere internationalt aftryk. Den globale platform med 16.500 arkitekter, ingeniører og øvrige eksperter i 35 lande, som Henning Larsen og Rambøll nu får sammen, gør det ifølge virksomhederne muligt at styrke positionen i nøglemarkeder som Norden, USA, Tyskland og Asien, hvor begge virksomheder har haft deres fokus de seneste år.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder