Sjælsø går konkurs efter godt en uges rekonstruktion

Efter kun knap en uge i rekonstruktion har Sjælsø netop meddelt, at selskabet går konkurs, og rekonstruktionen ophører.

De omfattede selskaber tages under konkursbehandling. Sjælsø Gruppens bestyrelse og direktion har fra rekonstruktørerne og tillidsmanden netop modtaget følgende meddelelse:

– Mellem Sjælsø, rekonstruktørerne, tillidsmanden og Sjælsøs væsentligste bankforbindelser har der været arbejdet ihærdigt på at afdække mulighederne for et fortsat Sjælsø i den nuværende struktur. Disse bestræbelser er desværre endt resultatløse, og der er derfor efter rekonstruktørernes og tillidsmandens opfattelse ikke grundlag for en fortsat rekonstruk- tionsbehandling.

Sjælsøs ledelse meddeler, at den på det nu foreliggende grundlag kan tilslutte sig denne vurdering, og derfor har Sjælsø Gruppen A/S, Sjælsø Danmark A/S og Sjælsø Retail A/S, med rekonstruktørernes og tillidsmandens tiltrædelse, anmodet om, at Skifteretten i Hillerød bringer rekonstruktionsbehandlingen til ophør som udsigtsløs, og at selskaberne straks tages under konkursbehandling.

De igangværende byggerier på Margretheholm, Teglholmen, projektet Søborg Huse samt rækkehusprojektet i Egå videreføres.

De involverede banker og investorer har afgivet positive tilkendegivelser om fortsat at ville medvirke hertil. Desuden vil byggestyringsopgaven vedrørende Copenhagen Towers etape 2 blive videreført i et fortsat samarbejde med bygherren og dennes bankforbindelse.

Ovennævnte projekter medfører, at ca. 20 medarbejdere fortsat er sikret beskæftigelse på byggepladserne ved disse projekter.

Som følge af konkursen er der ikke mulighed for at understøtte Sjælsøs aktiviteter i Polen, Sverige og Finland, der derfor må forventes afviklet.

Kuratorerne vil i den nærmeste fremtid, og i samarbejde med selskabernes bankforbindelser, undersøge mulighederne for etablering af et managementselskab, der i et samarbejde med byggeorganisationerne tilknyttet ovennævnte projekter, skal søge at sikre flest mulige værdier for selskabernes kreditorer og andre interessenter.

Billede: Sjælsøs domicil i Allerød. Nederst: Adm. direktør Flemming Joseph Jensen har måttet acceptere, at hårdt arbejde gennem 5 år for at redde Danmarks engang største udviklingsvirksomhed, nu alligevel ultimativt ender i konkurs.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder