Nordhuset i Scanport opnår højeste miljøcertificering

Nordhuset i erhvervsområdet Scanport tæt på Københavns Lufthavn bliver som den anden kontorbygning i Danmark LEED Platin-certificeret.

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) har til formål at fremme energieffektivt og miljøvenligt byggeri. Bygningerne certificeres som henholdsvis Sølv, Guld eller Platin.

Certificeringen er blandt andet givet, fordi Nordhuset har et lavt energi- og vandforbrug. Energiforbruget er 25 procent lavere end kravet i det gældende bygningsreglement, og vandforbruget er 40 procent lavere i forhold til et normalt forbrug, hvilket blandt andet er opnået ved, at der er installeret vandbesparende armaturer og toiletter.

Nordhusets kontorer er lyse og åbne. CO2-målerne i mødelokalerne og det effektive ventilationssystem sikrer et godt indeklima i form af en stabil temperatur samt ren og iltholdig luft. For at spare på energien er der installeret automatisk lysstyring, der slukker belysningen, når bygningen ikke anvendes.

Nordhuset er bygget med bæredygtige materialer – mere end 20 procent af de materialer, der er anvendt, er genbrugsmaterialer, og træet er FSC-certificeret træ. Derudover er Nordhuset placeret tæt på bus og metro, hvilket gør det nemt for medarbejderne at tage offentlige transportmidler til og fra arbejde.

– Nordhuset er i en klasse for sig og tjener som forbillede for Scanports og Skanskas fremtidige kontorbygninger, siger Elo Alsing, markedschef i Skanska.

Skanskas vision for Scanport er i de kommende år at udvikle en række moderne, bæredygtige kontorbygninger for vidensvirksomheder i Øresundsregionen og med arkitektur i verdensklasse. Senest har Ferring Pharmaceuticals valgt at flytte sit danske hovedkontor og sine globale udviklings- og registreringsaktiviteter til Scanport i 2016.

Læs også Modedesigner flytter sin virksomhed til Amagers nye erhvervsbydel
Billede: Nordhusets certificering som LEED Platin – den højeste certificering inden for LEED-ordningen – betyder, at kontorbygningen er miljøvenlig på en række punkter. Foto: Skanska.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder