Peter Westphal politianmeldt for at have modtaget returkommission

Victoria Properties har politianmeldt selskabets fratrådte direktør Peter Westphal til politiet for at have modtaget returkommission. Samtidig rejser selskabet et erstatningskrav mod Peter Westphal på cirka 3,7 millioner kr.

Peter Westphal afviser ifølge Ritzaus Bureau beskyldningerne som ‘det pure opspind’.

Victoria Properties er et børsnoteret ejendomsinvesteringsselskab, som udelukkende fokuserer på køb af velbeliggende udlejningsejendomme i Tyskland.

Peter Westphal fratrådte som direktør i august 2012, som konsekvens af, at Victoria Properties bestyrelse havde konstateret, at Peter Westphal blandt andet havde egne aktiviteter, som kunne indebære risiko for interessekonflikter i forhold til Victoria Properties aktiviteter.

Efter Peter Westphals afgang har Victoria Properties gennemført en kulegravning af en række dispositioner foretaget af Peter Westphal som direktør for selskabet.

Selskabet har herved fundet meget stærke indicier for, at et andet selskab, som er tilknyttet Peter Westphal, har modtaget betalinger af returkommission i forbindelse med, at Peter Westphal på Victoria Properties vegne har indgået entrepriseaftaler vedrørende ombygningsarbejder på Victoria Properties ejendomme.

– Forholdene har ikke negativ indflydelse på Victoria Properties’ drifts- eller kapitalforhold, idet samtlige entrepriseomkostninger er indregnet i 2012. Det beløb, som selskabet eventuelt måtte moddtage i erstatning, vil således kunne indtægtsføres, skriver Victoria Properties i en fondsbørsmeddelelse.

– Jeg læste fondsbørsmeddelelsen med stor overraskelse, for hverken min advokat eller jeg har hørt noget om erstatningskrav eller politianmeldelse, siger den tidligere direktør Peter Westphal, der selv har anlagt en voldgiftssag mod Victoria Properties med krav om betaling på langt over 5 millioner kr. for ophævelsen af sin ansættelseskontrakt.

– Jeg ser det her som et modtræk for at få trukket den sag i langdrag, siger Peter Westphal.

Læs også Victoria Properties afskediger direktør på grund af interessekonflikter

Billede: Her ses en af Victoria Properties’ ejendomme i Berlin.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder