Arkivfoto: By & Havn

Svært at afsætte store lejligheder i København og Aarhus

Nye tal viser, at udbuddet af store lejligheder i København og Aarhus stiger markant – og det får Boligøkonomisk Videncenter til at kritisere projektmagere, herunder pensionskasser, for at prioritere forkert i relation til efterspørgslen på boligmarkedet.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

– I København har man bygget for millionærer, og på et tidspunkt løb Danmark tør for millionærer. Hvis de har bygget alt for store lejligheder til folk, som ikke findes – og det er jo det, som nogle af dem har gjort – så har de kvajet sig, siger direktør Curt Liliegreen, Boligøkonomisk Videncenter, til Finans.

Han mener, at der over de kommende år bliver behov for mange flere lejligheder i de største byer, men ejendomsinvestorerne har tilsyneladende bygget ude af trit med efterspørgslen.

På landets største udlejningsside, Boligportal, er udbuddet af lejligheder på over 100 kvm i de seneste to år vokset med 51 procent i København og 31 procent i Aarhus.

Adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark, nedtoner udfordringen og siger, at problemet blandt andet løser sig ved, at singler og studerende finder sammen og deler store lejligheder.

– Der er en højere tomgang i de store boliger, men jeg ser det ikke som et stort problem. Der er brug for flere boliger, siger Jannik Nytoft til Finans.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder