H.C. Andersen Adventure Tower i Københavns Nordhavn. Illustration: BIG

H.C. Andersen-tårnet afvist: – København er ikke New York

Kurt Immanuel Pedersens planer om at bygge regionens højeste bygning med tilhørende forlystelsespark i Københavns Nordhavn er faldet til jorden efter et møde i Københavns Teknik- og Miljøudvalg.

Ifølge teknik- og miljøudvalget vil beboerne i tårnet opleve, at deres boliger ligger afsides og uden nærhed til Nordhavns hverdagstilbud, og bygningen vil påvirke oplevelsen af Københavns såvel som Øresundsregionens kultur- og naturlandskaber. Dertil forventes bygningen at medføre vindturbulens i de omkringliggende områder.

– Med 280 meter vil det blive det absolut højeste tårn i Øresundsregionen, og det skal ikke stå som en kolos i København, så vi alle, uanset hvor vi er, kan se det, og mange vil leve i skyggen af det. København er ikke New York, og det er faktisk positivt. Vi kan godt have nogle høje bygninger, hvor det giver mening, men der er ingen grund til at bygge højt alene for højdens skyld, siger vikarierende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen.

Læs også H.C. Andersen Adventure Tower indgår betinget grundkøbsaftale med By & Havn (+)

Læs også Idémand bag H.C. Andersen-tårn tanker fornyet optimisme efter politisk medvind (+)

Læs også Politisk modgang til Nordhavns-tårn: Idémand overvejer ny placering i Danmark eller i udlandet (+)





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder