Robin Feddern, adm. direktør for Arkitektgruppen

Arkitektgruppen styrker indtjeningen, mens omsætningen daler

Arkitektgruppen har efter forventning omsat meget mindre i 2018 end i 2017. Indtjeningen er dog et hak bedre, hvilket giver en kraftigt forbedret overskudsgrad. Årets resultat før skat er 77 millioner kr. ud af en omsætning på 484 millioner kr., mens det var 76 millioner kr. ud af 848 millioner kr. i 2017.

Overskudsgraden er dermed kraftigt forbedret, men denne forbedring skyldes ikke den generelle drift, men overskud af finansielle aktiviteter på 34 millioner kr. I de seneste år har de finansielle poster givet et lille minus.

– Vi er tilfredse med årets resultat, særligt når der tænkes på, at resultatet er opnået uden opskrivninger og i et år med fokus på investeringer i den fremtidige indtjening. Således er der både investeret i organisationen, den fremadrettede forretningsmodel og i flere joint-venture samarbejder, hvor indtjeningen først kan medregnes i koncernregnskabet på et senere tidspunkt, siger adm. direktør Robin Feddern.

Virksomhedens egenkapital er 273 millioner kr. og forrentningen af denne var i niveau med de seneste tre år på 24 procent. For 2019 forventes et resultat i samme niveau som 2018.

Selskabet opnåede resultatet ved at fastholde sit fokus på udvikling af byggeprojekter særligt i København, men også i Odense og Østjylland, hvor der blev åbnet nyt kontor i Århus i 2018.

– Åbningen af kontoret i Århus med Claus Schovgaard Rasmussen i spidsen, skal ses i sammenhæng med virksomhedens ønske om en større risikospredning – ikke bare på projekttyper, men også geografisk, siger Robin Feddern.

Læs også: Koncenton køber 64 boliger i Høje Taastrup af Arkitektgruppen (+)

Læs også: Arkitektgruppen investerer over en halv milliard i første udviklingsprojekt i Aarhus (+)

Læs også: Mægler: Bølge af projektbyggerier vil skabe konkurrence





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder