Gellerupparken. Foto: Wikipedia

Formand: Gellerup-renovering mangler 300 millioner kr.

Både Aarhus’ borgmester og Brabrand Boligforening’ formand fortæller Jyllands-Posten, at de nuværende planer for at udvikle Gellerupparken fra ghetto til blandet boligområde har svært ved at blive realiseret på grund af økonomiske udfordringer.

Det er Landsbyggefonden, som er etableret med henblik på at give økonomisk støtte til udvikling af udsatte almene boligområder, der ikke vil give så mange penge til projektet som først ventet.

– Sagen har ændret sig væsentligt og desværre ikke til gunst for parterne. Det var en overraskende melding fra Landsbyggefonden, og det kan skyldes, at kassen er ved at være tom, siger Keld Albrechtsen til avisen og vurderer, at der med Landsbyggefondens melding kommer til at mangle 300 millioner kr. til den nuværende plan for området.

Landsbyggefonden har hidtil investeret 600 millioner kr. i Gellerupparken og har afsat 1,2 milliarder kr. til byrådets nye plan.

Læs også: Private og almene bygherrer får lettere ved at samarbejde om varierede bydele

Læs også: Privatisering af Mjølnerparken: – Vi får en god pris, og investor får en god investering (+)

Læs også: Analyse: Ghettoer kan blive attraktive boligområder (+)

Læs også: MT Højgaard-ledet team skal renovere og udvide Gellerup-område (+)

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder