NCC afleverer renoveringsopgave et halvt år før tid

Efter omfattende renovering har beboerne i Klokkens Kvarter i Albertslund Syd kunne flytte tilbage i deres gårdhavehuse, hvor de er blevet mødt af nye gulve og vægge, nye elinstallationer, køkkener og badeværelser.

Albertslund Syd består af 493 etplans gårdhavehuse. Bebyggelsen er opført i 1963-1969 med brug af billig, eksperimentel og industriel byggeteknik. Med renoveringen er gårdhavehusene blevet energioptimeret og bragt op til nutidens boligstandard. Den omfattende renovering har givet hele boligområdet et betragteligt kvalitetsløft.

Renoveringsopgaven har strakt sig over mere end tre år, og undervejs er der blevet skabt et godt flow i produktionen og fælles fodslag mellem egne håndværkere og underentreprenører, så det er lykkedes NCC Renovering at optimere produktionen, så de har kunnet afleveret fem boliger om ugen.

– Vi har oplevet et rigtig godt samarbejde på projektet, både med bygherre og rådgiver og vores håndværkere imellem, På den måde er det lykkedes af afslutte opgaven et halvt år før tid til stor glæde for beboerne, siger projektdirektør i NCC Renovering, Brian Hasfeldt.

En byggeplads på størrelse med 25 fodboldbaner i kombination med projektets varighed og de mange ens boliger gjorde projektet oplagt til forsøg med bedre sortering af byggeaffaldet. Formålet var at sende mindre affald i stort og småt brændbart og øge genanvendelsen af materialerne.

Hele 15 containere blev stillet op for at sortere i 15 forskellige typer af affald, mod de 3-5 typer, der sorteres i på en almindelig byggeplads. Det kræver tid, plads og vilje til at arbejde på den måde, men det skaber en langt højere grad af genanvendelse og dermed færre udgifter til materialer.

En motiveret byggeledelse fik omstillingen fra traditionel til ny sortering til at ske på blot tre måneder. På den korte tid lykkedes det byggepladsledelsen og det samlede hold på pladsen at øge genanvendelsen betydeligt.

– Da projektet begyndte i august 2017, havde projektet en genanvendelse på 22 procent. Efter tre måneder var de oppe på 51 procent, så vi nærmer vi os vores 2030-mål på 70 procent. Det er ikke et niveau, vi kommer til at nå uden at gå nye veje, og det kræver forsøg, så vi kan blive klogere og dygtigere til at sortere, siger Anna-Mette Monnelly, bæredygtighedschef i NCC.

For at sikre en miljømæssig og økonomisk forsvarlig håndtering af affaldet, indgik NCC en aftale med en affaldstransportør, som sørger for at affaldets rejse mod nyt liv i nye byggematerialer kommer godt fra start, og som står for et affaldsregnskab, der skal vise effekten af sorteringsarbejdet.

Læs også: Nordea får 8.500 kvm kontor i nyt NCC-projekt

Læs også: EjendomDanmark: Tomgang i lejeboliger er faldende

Læs også: – Det skal være det rigtige projekt, når vi investerer for over 1 milliard kr.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder