Søren Bjerre-Nielsen.

MT Højgaard forsvarer ledelsesrokade: – Ikke en taberstrategi

Efter seks år som formand for MT Højgaard må Søren Bjerre-Nielsen lægge øre til kritik for sit valg af topchef til den nye sammenlagte koncern. Anders Heine Jensen skal være adm. direktør, men det er en taberstrategi, fordi Anders Heine Jensen kommer til direktionen fra bestyrelsen, siger Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet, til Børsen.

– Det her med at gå fra direktion til bestyrelse eller omvendt er en velafprøvet taberstrategi, der går imod alle regler for god governance. Bestyrelseni MT Højgaard har historisk vist, at de ikke er på bolden. De er bag bolden og har ikke udpeget en direktion, der er tæt på byggepladserne, siger Per Hansen.

Men Søren Bjerre-Nielsen er ikke enig af denne kritik. Han mener, at de har fundet en mand med de rette kvalifikationer.

– Vi havde været igennem en professionel søgeproces for at finde ham til bestyrelsen, og så havde vi den helt unikke situation, at vi igennem halvandet år arbejdede sammen med ham i bestyrelsen. Dermed havde vi et langt bedre grundlag at træffe beslutningen på, end hvis vi havde hyret en konsulent til at gennemsøge markedet, siger Søren Bjerre-Nielsen.

Læs også: Kriseramt MT Højgaard mister koncerndirektør

Læs også: MTH Group lander 2018-underskud på 559 millioner kr.

Læs også: MT Højgaard får 400 millioner kr. til genopretning efter MgO-sag





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder