De nye boligblokke af træ ved Lisbjerg Bakke uden for Aarhus. Foto: AL2Bolig

Boligorganisation opfører Danmarks første boligblokke af træ

35 familievenlige lejeboliger og 5 ungdomsboliger fordelt på seks klimavenlige boligblokke er godt på vej ved Lisbjerg Bakke 8 km uden for Aarhus, hvor man har taget kampen op og bygget bæredygtigt.

Det oplyser boligorganisationen AL2Bolig, der er bygherre på projektet, til dagbladet Børsen.

Alle boliger i det 4100 kvm store etagebyggeri er bygget af brede planker af svensk grantræ.

– Når du åbner din bildør derude, dufter der af træ. Det går nok væk med tiden, men når så det regner, og træet bliver vådt, dufter det anderledes igen. Der er noget følelse i træbyggeri, som der ikke er i betonblokke, siger direktør Allan Werge, AL2bolig, som står bag de op til fire etager høje almene boliger, til Børsen.

Byggeriet er resultatet af en arkitektkonkurrence, der blev afholdt af det daværende Boligministerium i 2013. Her søgte ministeriet fremsynede kommuner, der skulle være med til at skabe ”Fremtidens Bæredygtige Almene Boliger”.

Da boligerne skulle bygges, blev der skrevet kontrakter på 11.000 kr. per kvm med entreprenørerne. Og selvom der siden er kommet ekstraudgifter, som der ikke er overblik over endnu, var det ikke træmaterialerne, der gjorde udslaget, siger AL2Bolig-direktøren.

Læs også Danmarks første diamant-byggeri

Læs også Utraditionelt boligbyggeri i Ørestad rammer milepæl

Læs også Ejendomsudvikler vil bygge ny by med 10.000 boliger

Læs også Byggefællesskab bygger Danmarks højeste træhus til 42 familier

Læs også Anne Skovbro: Tendens til at vi ser os sure på småting (+)

Læs flere nyheder om bæredygtighed her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder