Foto: Nationalbanken

Nationalbanken flytter til nye lokaler i fire år

Nationalbanken står over for omfattende renovering, som betyder, at banken fra næste år rykker midlertidigt ud af sit hovedsæde på Havnegade i København, oplyser Nationalbanken til Børsen.

– Vi forventer at skulle forlade bygningen i midten af 2020, og det er svært at sige noget om, hvor lang tid det vil tage at renovere bygningen, blandt andet fordi vi undervejs kan opdage nye ting, der skal udbedres eller følgeskader. Men i vores udbudsmateriale skriver vi, at vi forventer at renoveringen vil tage cirka 48 måneder, siger Lone Mortensen, Chief Operating Officer i Nationalbanken, til Børsen Pro.

I forbindelse med at Nationalbanken søger en bygherrerådgiver, skriver banken i udbudsmaterialet, at det skal være et firma, der har erfaring med renovering for over 400 millioner kr.

Nationalbankens bygning, som er tegnet af Arne Jacobsen, blev opført mellem 1965 og 1978, hvor banken insisterede på, at den ville blive i lokalerne under byggeriet. Det må banken dog opgive som følge af skader og renoveringsbehov.

Seneste nyheder om kontorer:

Banedanmark skyder 8.200 kvm kontorprojekt i gang

Danmarks største foredragsbureau får 1.200 kvm på Flakhaven

Capman foretager første opkøb i Carlsberg Byen til udviklingsprojekt (+)

Køber to fynske kontorejendomme for stort tocifret millionbeløb

Ejendomskompleks på Frederiksberg solgt for trecifret millionbeløb (+)

Læs mange flere nyheder om kontorer her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder