Søren Kempf Holm

Shoppingcentre giver TK Development nye problemer – forventer nyt massivt underskud

Ledelsen i TK Development nedjusterer resultatforventningerne til regnskabsåret 2018/19 med 150 millioner kr. fra 0-10 millioner kr. før skat til et underskud på 140-150 millioner kr. før skat.

De nedjusterede resultatforventninger skyldes nedskrivning af værdien af shoppingcentret Sillebroen i Frederikssund med 38 millioner kr., negativ værdiregulering af ejerandel af Broen Shopping i Esbjerg med 42 millioner kr. og nedskrivning af værdien af shoppingcentret Galeria Sandecja i Nowy Sacz i Polen med 30 millioner kr. Den polske nedskrivning sker som følge af et lovmæssigt indført delvist forbud mod søndagsåbent i shoppingcentre i Polen, hvilket har presset besøgstallet, oplyser TK Development.

Desuden nedskriver den nordjyske projektudvikler aktiverede projektudviklingsomkostninger og reservation til tvister på nogle svenske projekter.

– Den svenske organisation fokuserer fremadrettet på færre og vurderet lønsomme projekter med begrænset risiko, og øvrige projekter opgives. Den samlede reservation til disse forhold udgør 30 millioner kr., oplyser TK Development.

Desuden har ledelsen kanaliseret 10 millioner kr. til omstruktureringshensættelse, hvilket dækker udgifter til opsagte medarbejdere.

Ringsted Outlet er et lyspunkt
Med andre ord er 110 millioner kr. ud af den samlede nedjustering på 150 millioner kr. relateret til nedsatte værdier på shoppingcentre.

– Alle tre centre er påvirket af retailsegmentets generelle udvikling, hvor konkurrencen er stor og e-handelen betyder ændrede vilkår for branchen. For alle tre centre er der lavere forventninger til nettolejeindtægterne over de kommende år end hidtil vurderet. Ejerandelen af Ringsted Outlet er ikke påvirket heraf, tværtimod har outletnichen fortsat meget tilfredsstillende vækstrater, siger adm. direktør Søren Kempf Holm, TK Development.

Selskabet forventer for 2019/20 et resultat før skat på 20-30 millioner kr. 2019/20-regnskabet dækker perioden 1. februar 2019 til 31. januar 2020.

TK Development landede i 2017/18 et resultat før skat på -374 millioner kr. mod et underskud på 14 millioner kr. i 2016/17.

TK Developments A/S’ seneste fem årsresultater

Kilde og grafik: TK Developments årsrapport 2017/18

Læs også TK Development forbedrer underskud med 373 millioner kr. (+)

Læs også TK Development nedjusterer årets resultatforventninger med 80 millioner kr.

Læs også TK Development: Naturligt med underskud som udviklingsvirksomhed (+)

Læs også TK Development starter året med underskud på 8,9 millioner kr. efter forsinkelse

Læs også TK Development dropper kombineret shoppingcenter og boliger i Storkøbenhavn (+)





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder