Aalborg

Erhvervsejendomme: Stærkt år for boligejendomme i Aalborg

Trods nogle skeptikeres faldende tro på især boligmarkedet i Aalborg konkluderer Colliers, at 2018 blev et ”stærkt” år for boligejendomme i Aalborg, når det drejer sig om erhvervsejendomme.

– I 2018 fortsatte investorernes søgning mod Aalborg, hvor især boligejendomme er efterspurgte. Investorerne søger blandt andet mod Aalborg, fordi befolkningen vokser. De seneste prognoser viser en stigning på 10,9 procent frem mod 2045, siger direktør Claus Sondrup, Colliers Aalborg.

Han oplyser, at 8 ud af de 10 største transaktioner i Aalborg i 2018 var handler med boligejendomme. Og at de 10 største handler havde en samlet transaktionsvolumen på cirka 1 milliard kr.

Colliers formidlede årets største transaktion – 161 millioner kr. – i Aalborg. Det drejer sig om Beddingen 5, et areal på Østre Havn, hvor der opføres boliger.

Muligt prispres i 2019 og 2020 
Byggeriet i Aalborg har taget fart de seneste år, og Colliers forventer, at mængden af boligbyggeri betyder, at udbuddet i år og i 2020 forventes at overstige efterspørgslen, hvilket kan få konsekvenser for priserne.

Udover boligejendomme er kontorejendomme populære, hvilket skyldes både den generelle fremgang i økonomien og vækst i erhvervslivet i Aalborg. Men ikke alt kan udlejes.

– Kontorejendomme er meget efterspurgte, vel at mærke moderne ejendomme i høj kvalitet. Det er dem, der investeres i, og det er også dem, der er klart nemmest at udleje. Brugerne vil have fleksible og tidssvarende lokaler, siger Claus Sondrup.

Læs også PFA ombygger kontorbygning til kollegium med 220 værelser i Aalborg

Læs også Boligforening tæt på at lukke rammeaftale på en halv milliard kr.

Læs også Strid om regnefejl giver Cloud City-projekt i Aalborg massive problemer

Læs også Nordjyske Valhal Estate kaster sig ud i gourmetrestaurant-sats (+)

Læs mange flere nyheder om Aalborg her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder