FN-byen solgt for 2,1 milliard kr.

By & Havn, ATP og PensionDanmark har 19. december oprettet et konsortium, der for en pris på godt 2,1 mia. kr. køber FN Byen på 45.000 kvm. beliggende på Marmormolen i København.

I handlen indgår yderligere byggeretter på to kontortårne på i alt 60.000 kvm. på henholdsvis Marmormolen og spidsen af Langelinie. 

By & Havn, ATP og PensionDanmark investerer dermed samlet 2,1 mia. kr. i det nye konsortium, men det er de institutionelle investorer, der løfter investeringen. Konsortiets ejerskab vil være fordelt med 8,5 pct. til By & Havn og 45,75 pct. til henholdsvis ATP og PensionDanmark.

– FN Byen er en enestående bygning med stort potentiale, der uden tvivl vil agere løftestang for byudviklingen af et nyt internationalt bykvarter på Marmormolen. Jeg ser frem til det kommende samarbejde med PensionDanmark og ATP, som vil sikre en økonomisk bæredygtig udvikling af området til glæde for både københavnerne og pensionskunderne, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

Datterselskabet ATP Ejendomme er i forvejen på vej i jorden lige overfor på Langelinie, hvor byggeretten til det ene af de to tårne befinder sig. ATP investerer dermed massivt i området.

– Investeringen i FN Byen er i god overensstemmelse med vores strategi for investeringer i fast ejendom. Her er tale om et topmoderne kontorbyggeri med en fantastisk placering, og ejendommen er udlejet på gode lange lejekontrakter til FN. Det store fokus på bæredygtighed i bred forstand er ligeledes et stort plus. Vi glæder os desuden til at deltage i udviklingen af nye kontorbyggerier på Langelinie og Marmormolen, som repræsenterer nogle af de bedste beliggenheder i København, siger direktør Lars Rohde, ATP.

PensionDanmark er den eneste nye interessent i området, der deltager i konsortiet.

– Investeringen i FN Byen vil give medlemmerne et godt og stabilt afkast. Det er vigtigt i en tid med uro på finansmarkederne og en rekordlav obligationsrente. Vi er samtidig stolte over at være med til at udvikle Københavns nye internationale bydel, som bliver et vigtigt udstillingsvindue for København som Nordeuropas dynamiske grønne metropol. Byggeriet af FN Byen og efterfølgende af de to kontorejendomme vil også give beskæftigelse til mange hundrede bygningsarbejdere i flere år, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

FN Byen er ved at blive opført på sin egen ø ved Marmormolen og indflytning forventes påbegyndt i starten af 2013. Konsortiet udlejer FN Byen på knap 45.000 kvm. og 6.000 kvm. kælder til den danske stat med et antal FN-organisationer som brugere. Det bæredygtige byggeri, der som det første i Norden LEED-certificeres, er tegnet af 3XN og opføres af E. Pihl & Søn. Konsortiet køber FN Byen af By & Havn.

De to kontortårne på hhv. Marmormolen og spidsen af Langelinie kommer til at rumme kontorarealer på 58.000 kvm. med en unik placering lige ved indsejlingen til Københavns Havn. Byggeriet er endnu ikke sat i gang, men det vil ske, når der er opnået en tilfredsstillende forhåndsudlejning. De to grunde, som tårnene skal bygges på, har hidtil været 100 pct. ejet af hhv. By & Havn og ATP. Nu overtager konsortiet begge grunde og det videre projektudviklingsarbejde.

Catella har været finansiel rådgiver for konsortiet bag ejendomstransaktionen.

Læs mere på www.byoghavn.dk

Billede: FN-byen. Foto fra By & Havn.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder