ATP Ejendomme igangsætter 28.000 kvm. på Langelinie

ATP Ejendomme har valgt at igangsætte et projekt tegnet af arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg på spidsen af Langelinie i København. Ejendomsselskabet er blandt de få, der bygger i øjeblikket uden at have lejere på forhånd. 

– Vi har valgt at gå i gang, fordi vi naturligvis mener at have et helt unik produkt, og fordi vi mener at kunne drage nytte af byggepriserne, som de forventes at være i det nuværende marked. Beslutningen om at bygge uden at have indgået en lejekontrakt med kommende lejere af ejendommen er derfor blandt andet taget fordi den samlede case bliver fornuftig sådan som vi forventer, at byggepriserne er lige i øjeblikket, siger udlejningschef Kirstine Sand, ATP Ejendomme. 

Første etape af byggeriet er p.t. i EU-udbud. 

– Tilbudsgivningen forventes afsluttet inden jul og lever tilbuddene op til vores forventninger, er det planen at starte byggeriet op først i det nye år. I henhold til den plan vil vi være færdige medio 2014. Kvadratmeterprisen er netto ca. 2.000 kr. ekskl. moms, siger Kirstine Sand.

Pakhuset er tænkt og tegnet med bæredygtighed som ledetråd. Bæredygtighedsperspektivet dækker over en lang række miljømæssige, ressourcefokuserede og ikke mindst økonomiske aspekter. Klimaskærmen er højisoleret med termoaktive konstruktioner, og der er naturlig ventilation og anvendelse af havvand i temperaturreguleringen. 

– Balancen mellem indeklima og energiforbrug sikrer ikke blot, at huset har et sundt og inspirerende miljø men også at det har lave driftsomkostninger.  

Bygningen opfylder kravene til lavenergiklasse 1 i henhold til Bygningsreglementet fra 2008 og i samråd med en konkret lejer kan ATP Ejendomme vælge at supplere byggeriet med yderligere tiltag som for eksempel solceller, så det kan certificeres. 

Inkl. kælder er Pakhuset ca. 28.000 kvm og nettoarealet over terræn er ca. 16.500.

Den store difference mellem areal over terræn og kælder skyldes, at der bliver anlagt forholdsvis mange P-pladser. Det skyldes, at der er mulighed for at bygge to højhuse på hver side af Langelinieindløbet, og en del af parkeringspladserne til dem skal anlægges i det nuværende projekt. Pakhuset i sig selv svarer til 1 plads pr. 100 kvm.

Læs mere på www.atp-ejendomme.dk

Billede: Pakhuset tegnet af Lundgaard & Tranberg.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder