Projektet med de fire, kommende boligtårne i Kolding med 208 boliger har fået navnet ”Fjordbrynet”. Illustration: Aart Architects

Selskab bygger fire boligtårne i Kolding med 208 boliger

Danmarks største kommercielle pensionsselskab, PFA, bygger fire boligtårne i Kolding med 208 boliger. Det sker lige over for Kolding Lystbådehavn og ud til Kolding Fjord. Der bliver lejeboliger i de nedre etager og ejerboliger på de øverste etager med penthouselejligheder. De første boliger er klar til indflytning om godt to år.

PFA investerer et trecifret millionbeløb i en byggegrund med boligbyggeretter på 20.000 kvm, hvor der som en del af handlen opføres et boligprojekt med fire tårne og 208 lejligheder. Projektet har fået navnet ”Fjordbrynet”.

– Kolding er udpeget til en af fremtidens danske vækstbyer i en analyse, som vi har lavet sammen med Instituttet for Fremtidsforskning. Til dette byggeri har vi fundet en grund, der ligger rigtig godt placeret, og hvor vi vil bygge boliger i høj kvalitet i et bredt udvalg af størrelser til både ejer og lejermarkedet. Det kommer til at bidrage positivt til Koldings udvikling, herunder den kommende Marina City, og skal samtidig bidrage til et stabilt afkast til pensionsopsparerne, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn, PFA.

Projektet er tegnet af Aaart Architects.

Størrelser og tidsplan
Boligernes størrelse går fra 2,5-værelser og 80 kvm til penthouselejligheder i to etager på 120-180 kvm på fire værelser eller derover. Som udgangspunkt bliver en tredjedel af de i alt 208 boliger ejerlejligheder, som dermed sælges fra, og resten – 67 procent – bliver lejeboliger.

PFA har de seneste 12 måneder analyseret forskellige boligprojekter i Kolding og er kommet frem til dette projekt, som erhverves i en selskabshandel med Hoffmann Ejendomme. Byggeriet igangsættes i tre etaper – første etape med to boligtårne forventes færdig primo 2021, og de to sidste etaper med ét boligtårn i hver etape forventes færdig ultimo 2024. Byggeriet af de to første tårne starter i tredje kvartal 2019.

Investeringen følger lignende og allerede godkendte PFA-boliginvesteringer i Aalborg, Hillerød, Silkeborg, Odense, Horsens, Vejle, Herning, Randers, og Køge. PFA har samlet boliginvesteringer uden for Storkøbenhavn og Aarhus på cirka 3 milliarder kr. fordelt på over 1.500 boliger, der enten er færdige eller under opførelse.

PFA har ejendomsinvesteringer for 70 milliarder kr. og øger de kommende år andelen af ejendomsinvesteringer og alternative investeringer såsom energi og infrastruktur.

Fakta: ”Fjordbrynet”-projekt i Kolding

  • 208 boliger opføres i fire tårne (i tre etaper), hvor der imellem blokkene er skov, opholdsarealer og legeplads
  • Boligernes størrelse:
  • 100 stk. 2,5V på 80 kvm (singler, seniorer, par og små familier)
  • 68 stk. 3V på 95 kvm (seniorer, par og små familier)
  • 28 stk. 4V på 110 kvm (familier)
  • 12 stk. penthouse 4V+ på 120-180 kvm (familier)
  • Alle boliger opføres med med altan, terrasse eller tagterrasse

Flere Kolding-nyheder:

Læs også Pensiondanmark køber Kolding-hotel for 475 millioner kr.

Læs også Kolding planlægger 900 byggegrunde

Læs også Familie planlægger højhusprojekt for trecifret millionbeløb i Kolding (+)

Læs også Nykredit og advokatfirma flytter ind i nyt kontorhus på 5.700 kvm i Kolding

Læs også Silkeborg-selskab investerer trecifret millionbeløb i 6.700 kvm boligprojekt i Kolding (+)





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder