RUBOW arkitekter vinder Snorrebakken på Bornholm

Rubow arkitekter har sammen med PK3 Landskabsarkitekter og Rambøll Denmark, vundet projektkonkurrencen om en ny plejeboligbebyggelse ved Snorrebakken i Rønne, Bornholms Regionskommune. Vinderprojektet er en karakterfuld bebyggelse med inspiration i bornholmsk arkitekturtradition, bæredygtige tiltag og lavt energiforbrug.

Projektet omfatter 60 almene plejeboliger, der målrettes borgere med demenssygdomme og psykiatriske lidelser. Bebyggelsen er udlagt som 3 grupper af boenheder, der ligger som separate og genkendelige bygningsvolumener på en skrånende grund, omgivet af et stor åbne parkrum.

Med projektet ønsker vi at skabe et plejehjem med et humant, åbent udtrykt der med sin arkitektur og udformning understøtter tanken om en værdig alderdom i smukke, gedigne og genkendelige omgivelser. Et hjem frem for en institution, der danner en sammenhængende helhed med højst muligt præg af samhørighed og identitet, siger Lars Hetland, partner i Rubow arkitekter.

Bæredygtighed har været et gennemgående designparameter i udformningen af byggeriet, hvor en nytænkende plandisponering af de enkelte boliger sikrer optimalt dagslysindfald.

Bygningsudformningens geometri, størrelse og placering af vinduer m.v. har været genstand for energivurderinger. Integration af solcellepaneler i tagene, installation af ventilationsanlæg med varmegenvinding, naturlig ventilation om sommeren samt håndtering af overskudsregnvandet og et parklignende landskab, der understøtter en god biofaktor, har været midler til at opnå optimale miljømål og samtidig synliggøre bæredygtighed som en del af plejeboligcenterets identitet.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder