Sådan kommer Comwell i Kolding til at se ud efter udvidelsen og ombygningen. Illustration: T. Skovgaard Sørensens Tegnestue

Pensiondanmark køber jysk hotel for 475 millioner kr.

Pensiondanmark investerer i endnu en hotelejendom. Det sker med overtagelsen af ejendommen, hvorfra Comwell driver hotel i Kolding. Investeringen er på 475 millioner kr. Pensiondanmark har i forvejen investeret i Comwell-hotellerne i Roskilde og Holte.

Sælger er Comwell, som ved overtagelsen, 18. december, i stedet bliver lejer af hotellet på i dag 18.520 kvm.

Comwell i Kolding har 180 værelser og har planlagt en udvidelse på 120 værelser i et 15 etager højt hoteltårn for at kunne følge med efterspørgslen fra både konferencegæster og individuelle hotelgæster. De eksisterende værelser bliver renoveret, ligesom restauranten og konferencefaciliteterne bliver udvidet.

Udvidelsen ventes at blive DGNB-bæredygtighedscertificeret i kategorien guld. Til brug for udvidelsen har Comwell købt en naboejendom af Region Syddanmark, som også overtages af Pensiondanmark.

– Vi er glade for denne investering, der er vores fjerde i en hotelejendom med en femte på vej. I Comwell har vi en solid lejer, der med sin langsigtede strategi for hoteldrift passer godt sammen med, at Pensiondanmark skal levere gode pensioner mange år ud i fremtiden, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, Pensiondanmark.

Hoteludvidelsen på 8.600 kvm beløber sig til en trecifret millioninvestering, og den medfører, at hotellet vokser fra 18.520 kvm til 27.120 kvm. Går alt efter planen, er udvidelsen klar i 2021, men det afhænger af lokalplansarbejdet, som er i gang, oplyser Pensiondanmark til Estate Media.

Læs også Comwell vil udvide i Kolding med 15 etagers tårn

Comwell-direktør ser frem til opgradering
Comwell Hotels har drevet konferencehotellet i Kolding i mere end 30 år.

– Vi glæder os til opgraderingen og udvidelsen af hotellet, for efterspørgslen på møder og konferencer i regionen vokser i disse år, siger koncernchef Peter Schelde, Comwell Hotels.

Som Estate Media har skrevet, kom Comwell Hotels ud af regnskabsåret 2017 med en rekordomsætning på 895 millioner kr., hvilket er 37,5 millioner mere end året før. Det svarer til en omsætningsfremgang på 4,4 procent.

Omvendt faldt resultatet efter skat med 36 procent til 6,7 millioner kr. mod 10,4 millioner i 2016 og er lavere end forventet og er især påvirket af integrationen af en virksomhed købt i december 2016 samt store investeringer i flere renoveringsprojekter.

Læs mere i Comwell slår rekordomsætning – men overskuddet skrumper med en tredjedel (+)

Fakta:

  • Adresse: Skovbrynet 1-5, 6000 Kolding
  • Købspris: 475 millioner kr.
  • Etageareal: 18.520 kvm
  • Sælger: Comwell
  • Lejer: Comwell Kolding
  • Overtagelse: 18. december 2018

Læs mange flere nyheder om transaktioner her

Læs mange flere nyheder om hoteller her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder