TBT Tower i Odense med 47 lejligheder i 17 etager. Illustration: GPP Arkitekter

Arkitektgruppen og ejendomsselskab strides om højhusbyggeri

Højhusbyggeri skaber splittelse i Odense mellem Arkitektgruppen og Togt, skriver Fyens Stiftstidende.

Det skyldes, at de to ejendomsudviklingsselskaber er uenige om, hvad der skal ske med Tigergården på hjørnet af Nørregade og Østre Stationsvej ved banegården.

Arkitektgruppen ønsker at opføre et 54 meter højt byggeri, mens Togt er ved at opføre TBT Tower på 60 meter i 17 etager. Togt ønsker ikke konkurrence til sit 10.000 kvm store TBT Tower, fordi Arkitektgruppen på en nabogrund også ønsker at bygge et efter Odense-forhold højt byggeri.

– Det beskrevne projekt ændrer den grundlæggende forudsætning om, at TBT Tower indgår ”som eneste bygning, der hæver sig markant over eksisterende bygningshøjder i området”, skriver Togt i sit høringssvar.

Adm. direktør Mogens Tveskov, Togt, undrer sig over, at selskabet ikke er blevet inddraget i sagsbehandlingen af Arkitektgruppens byggeri.

Adm. direktør Robin Feddern, Arkitektgruppen, siger til Fyens.dk:

“Mogens (Tveskov) er en professional bygherre, og han ved om nogen, at et enkelt hus ikke kan styre udviklingen i en hel bydel.

Læs mange flere nyheder om Odense her

Læs mange flere nyheder om højhuse her 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder