Adm. direktør, partner og medstifter Thomas W. Færch, Gefion Group. Foto: Gefion Group

Gefions købstilbud får neutral anbefaling af bestyrelsen i Victoria Properties

Aktionærerne i Victoria Properties får ikke den store hjælp fra selskabets bestyrelse med hensyn til, hvorvidt bestyrelsen anbefaler dem til at sælge deres aktier til Gefion Group, så det københavnske udviklingsselskab kan skyde genvej til børsen ved at købe børsnoterede Victoria Properties.

– Tilbuddet er underlagt en række betingelser, der medfører en implicit risiko for, at tilbuddet (overtagelsestilbuddet, red.) ikke bliver gennemført. En række af betingelserne for tilbuddet ligger uden for selskabets kontrol, skriver bestyrelsen i Victoria Properties i en fondsbørsmeddelelse.

– Samlet er bestyrelsen neutral i sin anbefaling til aktionærerne og anbefaler aktionærerne at træffe deres egen beslutning om, hvorvidt tilbuddet accepteres eller afslås, lyder det videre i Victoria Properties-bestyrelsens redegørelse af Gefion Groups fremsatte overtagelsestilbud 7. november.

Bestyrelsen gør opmærksom på, at bestyrelsesmedlemmer, der direkte eller indirekte ejer aktier i Victoria Properties, sælger hele eller dele af deres respektive beholdninger. Og at dette sker efter aftale med Gefion Group.

Læs mere i Gefion vil købe Victoria Properties efter mislykket børsforsøg

Kan falde på plads inden jul
Aktionærerne i Victoria Properties tilbydes – på visse betingelser – 2 kr. per aktie. Tirsdag morgen inden fondsbørsens åbning kostede en aktie i Victoria Properties 1,96 kr.

– Tilbuddet vil være betinget af, at tilbudsgiver opnår accept eller på anden måde erhverver aktier (eksklusive egne aktier), der repræsenterer mere end halvdelen af aktiekapitalen og stemmerettighederne i Victoria Properties, skriver Gefion Group i sit frivillige overtagelsestilbud.

Tilbuddet er gyldigt indtil den 10. december 2018, hvorefter det endelige resultat skal offentliggøres inden for tre dage – ifølge børsreglerne.

Hvis alt flasker sig, som Gefion Group håber, kan aktionærerne i Victoria Properties, der har accepteret tilbuddet, forvente at have modtaget penge senest den 18. december.

10. oktober meddelte Gefion Group, at selskabet går efter at komme på børsen ved at købe Victoria Properties, der i dag står for driften af en mindre ejendomsportefølje i Jylland, med adm. direktør Rasmus Bundgaard.

Fakta: Victoria Properties

  • Victoria Properties’ samlede aktiekapital udgør 18.657.432 kr., der er fordelt på aktier á nominelt 1,00 kr.
  • Aktierne er optaget til handel og officiel notering på Nasdaq Copenhagen under symbolet ”VIPRO” med ISIN DK0015216675.
  • Selskabet havde pr. 6. november 2018 i alt 775 navnenoterede aktionærer. Følgende aktionærer har meddelt selskabet, at de besidder mere end 5 % af aktierne og stemmerettighederne i selskabet:
    * DG-Byg ApS, c/o Bundgaard, Nørrebrogade 8, 4. tv., 2200 København N (22,06 %)
    * Scheibye Holding ApS, Marathonvej 10, 2300 København S (19,80 %)
    * Christian Rovsing A/S, Bindesbøllsvej 14, 2920 Charlottenlund (12,68 %)
    * Gefion Group A/S, Østergade 1, 1., 1100 København K (8,56 %) (tilbudsgiver)

Kilde: Victoria Properties

Læs mere i Her er Gefions købstilbud til Victoria Properties (+)

Læs også Gefion afleverer overtagelsestilbud i sidste øjeblik (+)

Læs også Neurosearch-bestyrelsen fraråder Gefions bud

Læs også Budkrig om at komme på børsen: Gefion overgår bud fra Nordic Transport Group

Læs også Gefions børsplaner kan spoleres af Nordic Transport Group

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder