First Hotels overtager driften af 12 danske hoteller

First Hotels overtager driften af de 12 danske Nordic Choice-hoteller. Nordic Choice videreføres i Danmark som franchise-virksomhed. Aftalen skal danne et godt grundlag for at udvikle den danske hoteldrift yderligere.

– Vi har ikke opnået de stordriftsfordele, der skal til, for at vi kan udvikle vores danske hoteller. I en sådan situation er det naturligt at finde en løsning, som den, vi nu har valgt. First Hotels har en etableret kundebase og en tilstedeværelse, som gør det muligt at opnå synergieffekter og løfte hoteldriften. Nordic Choice vil fortsat være til stede i Danmark i form af franchise-virksomhed, siger Torgeir Silseth, adm. direktør i Nordic Choice Hotels. 

First Hotels har siden etableringen i 1993 udvidet virksomheden gennem opkøb og nyetablering, og kæden omfatter nu 46 hoteller i Skandinavien. Seks af disse ligger i Danmark, hvor First Hotels er blevet kåret til landets bedste hotelkæde fire år i træk – senest i 2010. Samme år blev First Hotel Skt. Petri i København kåret til et af Europas bedste forretningshoteller og det bedste i Norden.

– Vi har allerede en solid drift i Danmark, som vi nu styrker yderligere. Det her er en aftale, som begge parter er godt tilfredse med, siger Asmund Haare, ejer og bestyrelsesformand i First Hotels. 

Den aftale, der nu indgås med Nordic Choice Hotels, omfatter i alt 12 hoteller, hvoraf de 10 er lokaliseret i Storkøbenhavn. Dermed bliver First Hotels den største hoteloperatør i den danske hovedstad. 

– Vi opnår en unik tilstedeværelse i Danmark og i særdeleshed i København. Vi vil tilbyde markedet et bredt udbud af kvalitetshoteller, og de forandringer, der finder sted nu, vil føre til, at kunder hos både Nordic Choice og First Hotels får flere valgmuligheder i Danmark. 

– Vores størrelse vil også betyde, at vi kan byde på spændende karrieremuligheder med flere alternativer for medarbejderne hos Choice, pointerer Helge Krogsbøl, adm. direktør i First Hotels.

Nordic Choice trådte for alvor ind på det danske marked i 2000 med opkøbet af de hoteller, der lå under Nordisk Hotel Group. Efter 11 års tilstedeværelse vil Nordic Choice nu koncentrere sig om det svenske og det norske marked, som udgør næsten 95 procent af selskabets omsætning.

– Vi tog først initiativ til at købe First Hotels’ virksomhed i Danmark. Da det ikke kunne lade sig gøre, besluttede vi os for at sælge den operative del af vores danske virksomhed til First Hotels. I de kommende år vil vi koncentrere os om at skabe Nordeuropas største og mest spektakulære hoteller i Trondheim, Stockholm, Malmø og Gøteborg, siger Petter A. Stordalen, ejer og bestyrelsesformand i Nordic Choice Hotels.

Hotel                                                    Hvor                           Værelser

Clarion Collection Hotel Twentyseven København                  200
Clarion Collection Hotel Mayfair           København                  106
Clarion Collection Hotel Neptun           København                  133
Clarion Hotel Copenhagen                  København                   170
Comfort Hotel Atlantic                         Aarhus                          102
Comfort Hotel Excelsior                       København                   100
Comfort Hotel Esplanaden                  København                   117
Comfort Hotel G                                  København                      80
Comfort Hotel Xpress                          København                    170
Quality Hotel Høje Taastrup                København                    154
Quality Hotel Marina                            København                    126
Quality Hotel Aalborg                           Aalborg                         168                

Læs mere på www.firsthotels.dk

Billede: Comfort Hotel Atlantic, Aarhus. Foto – Oskar Konstantyner.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder