København. Foto: Søren Duran Duus

Mæglere: Lejlighedspriser falder det næste år

Selvom om prisudviklingen på ejerlejligheder er fladet ud de seneste fem måneder, ligger priserne mere end seks procent højere i forhold til på samme tidspunkt sidste år.

Men ifølge Dansk Ejendomsmæglerforening (DE) vender udviklingen nu – og priserne falder det kommende år. Det viser Dansk Ejendomsmæglerforenings seneste tendensundersøgelse.

DE har spurgt sine medlemmer om deres forventninger til prisudviklingen fra 3. kvartal 2018 til 3. kvartal 2019. Her svarer 51 procent, at de forventer lavere priser, mens 13 procent forventer prisstigninger.

– Det er ikke sket siden 2012, at priserne er faldet i 3. kvartal i forhold til året før, så hvis ejendomsmæglerne får ret, vil der være mange sælgere, der ikke kan få den pris, som de havde drømt om, og det styrker købernes forhandlingsposition, siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

I København og Frederiksberg forventer 76 procent af mæglerne, at priserne falder det kommende år, mens tallet er 71 procent for Aarhus.

Stramninger bremser 
Ejendomsmæglernes forventninger til prisudviklingen på ejerlejligheder kommer, efter der i de seneste år er gennemført tiltag, der skal begrænse prisstigninger og forhindre en ny boligboble.

Der er indført skærpede krav om fem procents udbetaling, og der er lagt restriktioner på lånemuligheder i København og Aarhus. Derfor kommer ejendomsmæglernes forventning om faldende lejlighedspriser heller ikke bag på Ole Hækkerup, direktør i Dansk Ejendomsmæglerforening.

– Særligt i hovedstadsområdet skaber de kommende nye vurderinger en vis usikkerhed i markedet, som naturligvis slår igennem på priserne. De forventelige højere ejendomsvurderinger øger skatteudgiften og dermed boligudgiften for boligejerne, siger han og fortsætter:

– Omvendt ser vi den modsatte tendens mange steder i det vestlige Danmark. Her forventes de nye ejendomsvurderinger at blive lavere for enfamiliehuse, som der er flest af. Det er blandt andet med til at få mæglerne til at forvente stigende priser her. Salgstiden for lejligheder er dog fortsat meget lav i København, så det vi ser nu er nok et marked, der stabiliserer sig stille og roligt.

Mens 51 procent af mæglerne forventer, at lejlighedspriserne falder, forventer et flertal af mæglere, at priserne på huse og sommerhuse forbliver uændrede eller stiger frem mod næste år.

Kilde: Dansk Ejendomsmæglerforenings tendensundersøgelse fra 3. kvartal 2018




Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder