Landsformand Tony Christrup, Byggesocietetet. Foto: Wilfred Gachau

Byggesocietetet: ”Lynetteholmen”-plan er rettidig omhu på højeste niveau

Fredagens store nyhed om, at regeringen og Københavns Kommune har planer om at bygge en ø med 20.000 boliger med plads til 35.000 beboere bliver også vel modtaget af Byggesocietetet.

Ifølge landsformand Tony Christrup er planen om øen i Københavns havn, hvorfra salg af grunde skal finansiere mere metro og en havnetunnel, et ”politisk håndværk på højeste plan”.

– Planen er rettidig omhu på højeste niveau. København har i de senere år løftet sig fra en marginal mellemstor by i Nordeuropa til en af verdens mest attraktive byer. Men denne udvikling er alvorlig truet, hvis vi ikke kan imødegå den stigende trængsel og manglen på boliger. Planen skaber et nyt område i byen, hvis værdi omsættes til gavn for hele Danmark gennem at løse to af hovedstadens største udfordringer: Fremkommeligheden og boligmanglen, siger Tony Christrup.

Politikerne skal definere rammerne
Byggesocietet vil i den kommende tid gå ind i arbejdet med at planlægge projektet i detaljer.

– Dette projekt løfter sig over den negative debat om København kontra resten af landet. København får mulighed for at styrke væksten og sin position som en attraktiv by at drive virksomhed i. Så er det op til politikere at definere rammer for, hvordan denne velstandsstigning skal fordeles til resten af landet. Danmark er for lille et land til en øst-vest-konflikt, siger landsformanden for Byggesocietetet.

Ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kommer projektet til at koste omkring 20 milliarder kr. Boligerne skal bygges på en kommende ø med det foreløbige navn ”Lynetteholmen”, som skal forbinde Nordhavn med Refshaleøen.

Byggeriet på Lynetteholmen vurderes at kunne starte i omkring år 2035, og bydelen ventes fuldt udbygget og beboet i omkring 2070.

Læs mere i København skal have en ny ø med plads til 35.000 beboere

Læs også Ejendomsdirektør i PFA: Enormt visionært projekt med 7.000 boliger





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder