Markant dyk i tomme kontorer i Nordjylland

Andelen af tomme kontorer i Nordjylland har ikke været lavere siden begyndelsen af 2011.

Tomgangen er nået ned på 5,3 procent – markant under landsgennemsnittet på 6,8 procent, viser tal fra Ejendomstorvet.dk, mæglernes fælles portal og samtidig landets største markedsplads for erhvervslokaler.

– På et år er der kommet liv og aktivitet på over 24.000 kvm ifølge vores tal, og dermed har Nordjylland gjort dobbelt så stort indhug i de tomme kontorer som resten af landet de seneste 12 måneder, siger Mette B. Dehn, presseansvarlig for Ejendomtorvet.dk.

Særligt i Aalborg bliver ledige kontorkvadratmeter revet hurtigt ned fra mæglernes hylder.

– Det er efterhånden blevet svært at finde gode lejemål på 500 kvadratmeter og opefter i Aalborg. En del virksomheder udvider, og nogle flytter hertil fra andre byer i regionen, fordi det er lettere at rekruttere arbejdskraft, men vi kan også registrere stigende efterspørgsel i Hjørring. Hele landsdelen har gavn af statens udflytning af job, og for eksempel har Aalborg både fået Geodatastyrelsen og Motorstyrelsen under det gamle Skat, siger partner Martin Brasholt Mikkelsen, EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg.

Ligesom i København og Aarhus er en del ældre kontorer i Aalborg blevet omdannet til boliger. Nordjylland har lige knap 2 millioner kontorkvadratmeter – på landsplan er tallet 24 millioner kvm.

Læs også Skanska investerer 412 millioner kr. i nyt københavnsk flerbrugerkontorhus

Læs også Danmarks første diamant-byggeri

Læs også Bygger 60 meter højt kontorhus i Aarhus til it-virksomhed

Læs også 30.000 kvm erhvervspark på vej i Brøndby

Læs også 52.000 kvm byggeret i Køge sættes til salg ved motorvejen

Læs mange flere nyheder om kontorer her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder