Den 5.273 kvm store ejendom på Graham Bells Vej 3A-C i Aarhus N. Foto: Google Maps

International fond køber to Aarhus-ejendomme for 240 millioner kr.

Savills Investment Management køber to ejendomme i Aarhus – og har dermed foretaget sine første danske retail-investeringer uden for København.

Den første investering er en ejendom på Randersvej 229 i Aarhus N, hvor navnet ændres til Karl Krøyers Vej. Ejendommen udgør 5.295 kvm og forventes færdigopført senest 1. december og er allerede fuldt udlejet til blandt andet Elgiganten, Sunset Boulevard og Carls Jr.

Den anden investering er en 5.273 kvm stor ejendom på Graham Bells Vej 3A-C – også i Aarhus N. Ejendommen er opført i 2009 og er fuldt udlejet til blandt andet Silvan, Sport24 og Petworld.

Sælger er Bark Århus Retail.

Begge ejendomme, som tilsammen har kostet 240 millioner kr., overtages 1. december.

Har stor tiltro til Aarhus
De to nyindkøbte ejendomme i den jyske hovedstad udgør den anden investering i Savills Investment Managements Nordic Fund III, som blev lanceret i slutningen af 2017. Fonden har fokus på investering i Danmark, Finland, Norge og Sverige inden for butiksejendomme på gågader og i butiksområder.

Investeringer vil som hovedregel finde sted i byer med et opland på mindst 125.000 mennesker. I Danmark er fokus på København og Aarhus – men potentielt også Trekantområdet og Odense.

– Vi er meget tilfredse med at gennemføre vores første danske ejendomsinvestering uden for København inden for retail. Vi har i flere år haft tilstedeværelse i København, hvor vi som langsigtede investorer har erhvervet førsteklasses-butiksejendomme.

– Over de kommende år forventer vi at øge vores investeringer ud for København, og her udgør Aarhus en absolut førsteprioritet, idet vi forventer, at Aarhus vil være karakteriseret af en række af de tendenser, vi har set i København, siger dansk landechef Morten Munkager Knudsen, Savills Investment Management.

Fonden har planer om at rejse yderligere kapital i 2019.

Savills Investment Management, der har hovedkontor i London, havde 31. december 2017 aktiver under forvaltning for cirka 17 milliarder euro – svarende til omkring 127 milliarder kr.

Læs også Bygger 60 meter højt kontorhus i Aarhus til it-virksomhed

Læs også Ejendomsudvikler vil bygge ny by med 10.000 boliger

Læs også Nrep vil rive butikscenter ned og bygge 20.000 kvm boliger

Læs også 100 nye studieboliger på vej i Aarhus

Læs også Jordbund driller aarhusiansk højhusprojekt i 31 etager

Læs mange flere nyheder om Aarhus her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder