Rubow og Adept vinder renoveringsprojekt til 300 mio. kr.

Arkitektfirmaerne Rubow og Adept har med projektet "Den rummelige by" vundet konkurrencen om fremtidssikringen af Egedalsvænges 18 boligblokke i Kokkedal nord for København. Udover totalrådgiver Rubow arkitekter og kreativ partner Adept deltager et rådgivningsteam bestående af Opland landskabsarkitekter, Henrik Larsen Rådgivende Ingeniørfirma, AFM Rådgivende Ingeniører og Plan & Proces.

Projektet puster nyt liv i det 55.000 kvm. store boligbyggeri og giver plads til fællesskabet såvel som individet. Samtidig bliver det et foregangseksempel på, hvordan Boligforeningen 3B kan løfte beboeres livskvalitet og lokale engagement med bæredygtige tiltag.

Egedalsvænge er et klassisk eksempel på et 70er boligbyggeri, der trænger til et løft. En helhedsorienteret indsats i form af sociale, fysiske og miljømæssige forbedringer vil højne boligstandarden, tiltrække beboere fra alle samfundslag og styrke trivsel og tryghed blandt beboere.

Projektet forventes at koste ca. 300 mill. kr og omfatter nye facader, friarealer, handicapboliger samt indretning af ejendomskontorer, der anvendes som boliglaboratorier.

"Den rummelige by" er et banebrydende strategisk projekt, der sætter mangfoldighed og individualitet i fokus og beboernes valgfrihed i højsædet. Fra at være en anonym, ensartet bebyggelse omdannes Egedalsvænge til et varieret, sanseligt boligmiljø. Skalaer nedbrydes, usynlige grænser elimineres for at fremhæve eksisterende kvaliteter og aktivere nye bæredygtige tiltag i samarbejde med beboerne.

Projektet foreslår at bryde bygningens store skala ned til en intim skala for at bringe beboerne tættere sammen og skabe en særegen identitet for hele bebyggelsen. Bruger-dreven arkitektur introduceres i form af en nytænkende tilvalgsproces, hvor den enkelte beboer pålægges at vælge mellem forskellige facademoduler. Lejerne sætter dermed deres individuelle præg på egen bolig og boligblok. Fra et katalog vælges mellem udestuer, altaner, franske altaner, karnapper, større vinduer m.m. – et valg som følgelig sætter huslejen. Sammensætningen af forskellige facadeelementer skaber diversitet, som yderligere forstærkes ved at de forskellige boligblokke beklædes med hvert sit materiale, eksempelvis sten- eller pladebeklædning.

Indflydelsen på bebyggelsens fysiske udtryk skaber ejerskab og engagement i nærmiljøet. Gennem et stort fokus på dialog og ekstern kommunikation bliver fornyelsen mere end en byggeproces, hvilket skaber bevågenhed og højner interessen for afdelingen og hele området.

– Det har været afgørende for os, at den nye facaderenovering udspringer af den enkelte beboers oplevelse af sin egen bolig, og at der ved hjælp af beboernes valg af rumlige og funktionelle facadeelementer skabes en spændende og naturlig variation i bebyggelsens arkitektoniske udtryk, siger Lars Bo Lindblad, adm. direktør og partner i Rubow arkitekter.

Læs mere på www.rubowarkitekter.dk eller www.adeptarchitects.dk

Billede: Skitse til renovering.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder