Foto: Søren Duran Duus

Flere danskere køber feriebolig i udlandet – men forvent ikke værdistigning

– Man skal købe en feriebolig, fordi man gerne vil have et sted at tage hen og have det rart med familien. Man skal ikke investere i en feriebolig for at forrente sine penge.

Det siger bolig- og formueøkonom samt chefanalytiker i Nykredit, Mira Lie Nielsen.

Det sker i en kommentar til, at stadig flere danskere køber feriebolig i udlandet.

Uanset om det gælder fritidsboliger eller helårsboliger, skal man – ifølge Mira Lie Nielsen – kun investere, hvis man har et behov, og ikke for at spekulere i værdistigning. Det gælder især for ferieboliger.

– Vi kan se, at der er en voksende interesse for at købe ferieboliger i Frankrig og Spanien. Det går godt i Danmark, og det giver sig udslag i en fremgang på ferieboligmarkedet herhjemme, men også i en fremgang i salget af ferieboliger sydpå, siger bolig- og formueøkonomen i Nykredit, der ingen tal fremlægger for, hvor meget danskere har investeret i fritidsboliger – eller helårsboliger – i udlandet.

Ifølge Skat ejede 38 procent flere danskere i 2016 en udenlandsk feriebolig i forhold til i kriseåret 2008. I Spanien er der i perioden sket en fordobling, mens væksten ligger på 67 procent i Frankrig, skriver Finans.

Når det går godt økonomisk, er der stor efterspørgsel efter ferieboliger, og når det begynder at gå skidt, er det noget af det første, boligejerne skiller sig af med. Det gør, at priserne på fritidshuse svinger mere, end huspriserne gør på det almindelige boligmarked, forklarer Mira Lie Nielsen.

Spansk husprisdyk under krisen
Eksempelvis dykkede huspriserne i Spanien med 20-30 procent under finanskrisen, og de er først nu ved at kæmpe sig tilbage. I 3. kvartal 2017 steg huspriserne i Spanien med 2,7 procent i forhold til samme kvartal året før. I Frankrig steg priserne i samme periode med 3,1 procent.

– Vi kan se, at priserne kravler stille og roligt opad. Der er en opadgående tendens, men der er ikke nogen, der ved, om den er varig, advarer Mira Lie Nielsen.

Hun forventer, at boligpriserne i Spanien stiger med 2,9 procent i 2018, mens boligpriserne i Frankrig stiger med 4 procent.

Læs også Nykredit: Danske sommerhuspriser stiger med 5 procent i år

Læs også Transaktionsvolumenen for huse stiger og runder 56 milliarder kr. i første halvår

Læs også Spekulationsbyggerier presser sig på i København

Læs også Boligmarkedets billigste: Hér får du flest kvm for pengene

Læs også Fynske investorer tjener enormt på boliger i Berlin

Læs mange flere nyheder om investeringer her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder