Højhus-projektet på 18 etager på Thors Bakke

Politikere i Randers godkender plan for 228 almene boliger

Byrådet i Randers har givet grønt lys til at bygge i alt 228 almene boliger i byen. 155 boliger skal ligge på Thors Bakke, mens der er planlagt 73 i Sporbyen.

Dermed er opførelse af familie-, ungdoms- og ældreboliger rykket nærmere.

Det sker, efter politikerne på et møde 18. juni godkendte ansøgninger fra to boligorganisationer om at bygge 228 boliger med et samlet areal på 14.079 kvm.

I Sporbyen ønsker boligorganisationen Domea Randers at bygge 73 familieboliger i et etagebyggeri på op til 4 etager. Det vil blive en blanding af 1-4-værelseslejligheder, der vil kunne tiltrække beboere i alle aldre og indkomstklasser.

Højhus på 18 etager
På Thors Bakke er det Nørresundby Boligforening, der har ansøgt om at bygge 36 familieboliger, 18 ældreboliger og 101 ungdomsboliger. Familie- og ældreboligerne skal ligge i de nederste 9 etager i et 18 etagers højhus. De øverste etager bliver private ejerlejligheder, og i kælderniveau vil der blandt andet blive etableret en parkeringskælder.

De 101 ungdomsboliger bliver bygget i en karré, der ligger i forbindelse med højhuset. Karréen vil blive opført, så den aftrapper fra 7 til 5 etager, og den vil blive etableret med en stor fælles terrasse og en parkeringskælder.

De to projekter har en samlet anskaffelsessum på godt 330 millioner kr. Og da der er tale om alment boligbyggeri, yder Randers Kommune et tilskud på 10 procent svarende til godt 33 millioner kr. Pengene har Randers Byråd tidligere afsat til formålet.

Læs også Zleep Hotels’ 15. hotel får 112 værelser

Læs også Pierre Ejendomme vil bygge 100 boliger på nyerhvervet 12,6 hektar grund

Læs også Kapitalforvaltere handler 97 boliger med hinanden i Valby (+)

Læs mange flere nyheder om investeringer her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder