Steno Diabetes Centers placering på Nyt OUH. Illustration: Arkitema Architects

Bygherrerådgiver valgt til milliardprojekt i Odense

Arkitema Architects er sammen med underrådgiver Brix & Kamp blevet udpeget som bygherrerådgiver i forbindelse med etableringen af det kommende Steno Diabetes Center i Odense. Diabetescentret bliver integreret i Nyt OUH. Grundarealet til bygning, udearealer og infrastruktur udgør cirka 12.000 kvm og er placeret i den sydøstlige kvadrant inden for Hospitalsringen på Nyt OUH.

I 2017 godkendte Novo Nordisk Fonden en ansøgning om midler til finansiering af et diabetescenter i Region Syddanmark. Dermed blev der bevilget 1,4 milliarder kr. til etablering og opstart af det kommende Steno Diabetes Center Odense. Centret bliver centrum for forskning og behandling af diabetes i regionen, og det skal hjælpe med at bremse den negativ udvikling i antallet af diabetes 2-patienter, der er på landsplan.

Som bygherrerådgiver vil Arkitema bistå Region Syddanmark i hele processen fra opstart, til de første patienter kommer til centeret i 2022. Opgaven omhandler omfattende bygherrerådgivning igennem samtlige faser med fokus på planlægning og styring af tid, økonomi og kvalitet, herunder håndtering af blandt andet brugerinddragelse, programmering, udbudsstrategi samt projektgennemførelse.

– Vi er glade for og stolte over at blive valgt som bygherrerådgiver i et så spændende og vigtigt projekt, som Steno Diabetes Center i Odense er. Med vores landsdækkende bygherrerådgivning og specialiserede viden inden for sundhedsbyggeri ser vi frem til, i tæt samarbejde med Region Syddanmark, at understøtte visionen om at skabe en bygning, som understøtter hele regionen. Et center, hvor diabetesbehandling og forebyggelse sker på højeste internationale niveau, siger forretningsområdechef i Arkitema Bygherrerådgivning Anders Lomholt.

Lige nu er etableringen af diabetescentre i gang i alle landets regioner.

Læs også Lokal investor køber 4.500 kvm kontorejendom i Odense for ”stort millionbeløb” (+)

Læs også Kollegium til 300 millioner kr. er sat i jorden i Odense

Læs også Miljøstyrelsen lejer sig ind i PFA-ejendom på havnen i Odense

Læs også Direktør for HD Ejendomme om overskud på 376 millioner kr.: Jeg er stolt over gennemført turnaround

Læs også Barfoed Group bygger 20.000 kvm bolig- og erhvervslejemål som led i milliardprojekt i Odense (+)

Læs også BoligGruppen Erhverv køber 3.000 kvm tidligere privathospital i Odense

Læs mange flere nyheder om Odense her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder